Pasaules slavenajā “Tour de France” šogad startēs Skujiņš un Neilands

Piektdien, 1. jūlijā, Dānijas pilsētā Kopenhāgenā sāksies pasaules slavenākās daudzdienu sacensības šosejas riteņbraukšanā – “Tour de France”. Par prieku Latvijas sporta līdzjutējiem tūrē pēc gada pārtraukuma startēs divi mūsu riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Krists Neilands. Foto: Māris Vancevičs.

Turpinot pēdējo gadu praksi, arī šogad pasaules slavenākās riteņbraukšanas sacensības – “Tour de France” – sāksies ārpus Francijas. Pirmie trīs posmi jau šīs nedēļas beigās risināsies Dānijā, kas var lepoties ar daudziem ļoti augstas klases velosportistiem. Šogad tūrē ieļauts jau ierastais 21 etaps. No tiem pirmie pieci būs līdzenuma etapi, kam drīz vien sekos kalnu etaps (septītajā posmā). Nopietns pārbaudījums būs trīs kalnu etapu sērija no 10. – 12. etapam, bet izšķirošā cīņa par kopvērtējumu gaidāma 15., 16. un 17. posmā.

Pēc gada pārtraukuma sezonas prestižākajā daudzdienu velobraucienā startēs divi Latvijas šosejas riteņbraucēji. Piekto reizi pēc kārtas tūrē redzēsim Latvijas čempionu individuālajā braucienā Tomu Skujiņu. Zīmīgi, ka Tomam šis ir arī piektais gads kā “Trek – Segafredo” komandas braucējam. Mūsu sportists pirms dalības valsts čempionātā ļoti sekmīgi sevi apliecināja “Critérium du Dauphiné” pasaules tūres daudzdienu velobraucienā, kur kopvērtējumā latvietim 33. pozīcija.

Līdz šim karjerā Skujiņa augstākais panākums ir gūtā otrā vieta 2020. gada 8. posmā. Šogad bez Toma “Trek – Segafredo” vadošie spēki tūrē būs – dānis Mads Pedersens, ASV talants Kvins Simonss, pieredzējušais Bauke Mollema un klasiku meistars Jaspers Streivens.

Pēc gada pārtraukuma “Tour de France” redzēsim Kristu Neilandu. Lai arī kuldīdzniekam neizdevās sevi realizēt Latvijas čempionātā, tomēr pozitīvas emocijas par “Trako” dēvētais Neilands pavisam noteikti var gūt tūrē. Lieliskā formā Krists bija uz neseno Šveices tūri, kur tieši Krists bija lielākais palīgs komandas biedram Jakobam Fuglsangam cīņā par uzvaru kopvērtējumā.

Dānis kopvērtējumā palika trešais. Debijas reizē Krists bija liels palīgs komandai, pats TOP 10 neiekļūstot. Domājams, ka šogad kādā no posmiem latvietim būs iespēja pacīnīties par lielisku rezultātu arī pašam. Krista komandas līderi šogad tūrē būs kanādietis Maikls Vudss un dānis Jakobs Fuglsangs. Startēs arī leģendārais Kriss Frūms, kurš gan nav pietuvojies savai kādreizējai formai.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044