Skujiņš sekmīgi sevi apliecina arī tūres pirmajā kalnu posmā; kopvērtējumā 21.

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš piektdien izcīnīja 33. vietu, un Krists Neilands finišēja 135. pozīcijā prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" septītajā posmā, kurā uzvaras laurus plūca kopvērtējuma līderis Tadejs Pogačars no Slovēnijas.

Piektdien riteņbraucēji mēroja 176,3 kilometrus, vispirms pārvarot divus trešās kategorijas kāpumus, bet finišā septiņus kilometrus dodoties augšā pirmās kategorijas kāpumā. Pēdējā kāpumā sportistiem nācās braukt arī pa grants sekcijām.

Dienas atrāvienā aizbrauca desmit riteņbraucēji, no kuriem pēdējais priekšā apmēram piecus kilometrus pirms finiša palika vācietis Lenards Kemna ("BORA - hansgrohe"). Vācietis atradās vadībā, līdz 100 metrus pirms finiša līnijas viņu apdzina dānis Jonass Vingegords ("Jumbo-Visma"), kuram sekoja iepriekšējo divu gadu čempions Pogačars (UAE).

Finišā noslēdzošajos metros Pogačars pārspēja Vingegordu, abiem posmu beidzot trīs stundās, 58 minūtēs un 40 sekundēs. 12 sekundes vēlāk finišēja Pogačara tautietis un Vingegorda komandas biedrs Primožs Rogličs, bet vēl divas sekundes vēlāk posmu beidza Kemna.

Skujiņš uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 36 sekundes, bet Neilands atpalika 16 minūtes un desmit sekundes. Latviešu komandas biedri šodien finišēja ārpus labāko divdesmitnieka.

Pogačars tuvāko sekotāju kopvērtējumā Vingegordu apsteidz par 35 sekundēm, bet minūti un desmit sekundes atpaliek brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers"). Skujiņš zaudē četras minūtes un 17 sekundes, no 16.vietas atkāpjoties uz 21.pozīciju, bet Neilands ar 27 minūšu un 41 sekundes deficītu atkritis par 27 pozīcijām uz 101.vietu.

Skujiņam, kurš pārstāv "Trek - Segafredo" vienību, šis ir piektais starts "Tour de France" sacensībās, kamēr Neilands "Israel - Premier Tech" komandas sastāvā otro reizi piedalās šajās sacensībās.

Kopā velobraucienā būs 21 posms, uzvarētāju noskaidrojot 24.jūlijā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044