Lapiņš un Belohvoščika izdzīvo Portugāles pirtī

Sestdien Portugāles pilsētā Anadiā +41 grāda pēc celsija karstumā aizvadīts Eiropas čempionāta šosejas riteņbraukšanā grupas brauciena sacensības junioriem. Meiteņu konkurencē Laura Belohvoščika izcīnīja 47. vietu, kamēr Gusts Lapiņš puišu konkurencē ieņēma 59. pozīciju.

Junioru meiteņu grupas sportistes veica 83,1 kilometru garu distanci, kas sadalīta četros apļos. Katrā no apļiem tika iekļauts vairāku kilometru garš kāpums ar tam sekojošu nobraucienu.

Latviju trenera Raivja Belohvoščika vadībā pārstāvēja divas sportistes – Laura Belohvoščika un Rūta Zibene. Nenoliedzami lielāka starptautisko sacensību pieredze ir Laurai, kura arī sasniedza finišu. Mūsu sportiste finišēja 7 minūtes un 34 sekundes aiz uzvarētājas Eglantines Reijeres un ieņēma 47. vietu. Tikmēr Rūta Zibene finišu nesasniedza.

Uz junioru puišu grupas startu termometra stabiņš Anadiā pārsniedza +40 grādus pēc celsija. Latvijas godu svelmē aizstāvēja kuldīdznieks Gusts Lapiņš un liepājnieks Dāvis Gludavs (“MSĢ/ RK Liepāja”).  Dāvim sacensības beidzās jau pēc pirmā no sešiem apļiem. Tikmēr Gusts, nonācis sekotāju grupā, turpināja cīņu līdz galam un sekmīgi sasniedza finišu.

Trenera Viestura Lukševica audzēknim 59. vieta, 14 minūtes un 40 sekundes aiz uzvarētāja Jana Kristensa no Šveices. Startēja 148 riteņbraucēji, bet finišēja vien 75 no viņiem. No baltiešiem visaugstāk Romets Pajurs, kuram sestā vietā. Tikmēr neviens no četriem Lietuvas riteņbraucējiem finišu nesasniedza.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044