Krasts Eiropas U23 čempionātā šosejas riteņbraukšanā ieņem 44. vietu; Svarinskai 57. pozīcija

Svētdien Portugāles pilsētā Anadiā noslēdzies UEC Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā junioru un U23 grupu sportistiem. Vīru U23 grupas braucienā vadošajā grupā finišēja Alekss Krasts, kuram 44. vieta. Tikmēr dāmu U23 grupas sacensībās Līnai Svarinskai 57. pozīcija.

 Salīdzinājumā ar +43 grādu pēc celsija svelmi sestdien, svētdien Anadiā valdīja nedaudz patīkamāki laika apstākļi. Gaiss iesila līdz +30 grādiem. Eiropas čempionāta noslēdzošajā sacensību dienā par medaļām grupas braucienā sacentās U23 vīru un dāmu sportisti.

Vīru konkurencē uz starta izgāja 140 riteņbraucēji. Viņu vidū pieci latvieši – Alekss Krasts, Pauls Rubenins, Kārlis Klismets, Kristiāns Belohvoščiks un Rodžers Petaks. Pēdējā brīdī pirms starta nopietnā savainojumā iedzīvojās Agris Vindecs, kuram debija tādējādi izpalika.

Sportisti mērojās spēkiem 147 kilometru garajā distancē, kas bija sadalīta septiņos apļos. Katrā aplī tika iekļauti divi nopietni kāpumi. Pirmais no tiem divu kilometru garumā, bet otrais, lai arī nedaudz īsāks, tomēr izteikti stāvāks. Sacensību pirmajā pusē no latviešiem priekšā turējās Krasts, Rubenis un Belohvoščiks. Tuvojoties finišam, peletona skaitliskais sastāvs kļuva plānāks. Atpalika gan lielvalstu melnā darba darītāji, gan arī virkne citu braucēju. Neveiksmīgas sacensības izvērtās igauņiem. Tikai viens no ziemeļu kaimiņu braucējiem spēja finišēt.  

Priekšpēdējā aplī tehniskas likstas piemeklēja Paulu Rubeni, tomēr trenera Toma Flakša audzēknis prata atrast spēkus atgriezties grupā. Pēdējā aplī vadošajā grupā, kurai priekšā bija neliels atrāviens, aizbrauca Alekss Krasts. Ogrēnietis atdeva visus spēkus, lai abos kāpumos noturētos ap 45 braucēju lielajā pamatgrupā. Tas Aleksam arī izdevās, kaut arī spēki finiša spurtam bija stipri limitēti.

Jāatzīmē, ka atrāviens tā arī palika nenoķerts. Par Eiropas čempionu kļuva Vācijas riteņbraucējs Fēlikss Engelharts (03:37:27). Otrā vieta čeham Matiasam Vacekam, bet trijnieku noslēdza Dāvids de Pretto no Itālijas (abi +00:00:00). Grupa finišēja tikai 3 sekundes vēlāk. Tās galvgalī slovēnis Mateušs Govekars.

Alekss Krasts finišēja šajā pat grupā, ieņemot 44. vietu (+00:00:03). Vēl no latviešiem finišēja arī – Pauls Rubenis, kuram 75. vieta (+00:08:17), kā arī Kristiāns Belohvoščiks. Viņam 102. vieta (+00:12:26).

Dienas pirmajā pusē sacentās U23 grupas dāmas. Viņu vidū arī – Līna Svarinska un Evelīna Ermane-Marčenko. Dāmas veica 108 kilometru garu distanci. Jau pirmajā aplī no tālākas cīņas izstājās Evelīna, kamēr Līna turpināja būt grupā. Arī dāmas grupā ar katru apli kļuva mazāk. Līna beigu daļu veica sekotāju grupiņā. Finišā trenera Raivja

Belohvoščika audzēknei 57. vieta, 9 minūtes un 14 sekundes aiz uzvarētājas Širinas van Anrūjas no Nīderlandes.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044