Skrapcis izcīna trešo, bet “MSĢ” komanda otro vietu prestižajā Tartu tūrē

Aizvadītas vienas no Baltijas valstu prestižākajām daudzdienu sacensībām jauniešiem un dāmām – Tartu tūre. Jauniešu konkurencē kopvērtējumā trešo vietu izcīnīja “MSĢ/ VeloLifestyle Smiltenes BJSS” audzēknis Olivers Jēkabs Skrapcis, kamēr viņa pārstāvētajai “MSĢ” komandai otrā vieta.

Tartu jauniešu daudzdienu sacensības šosejas riteņbraukšanā notika jau 48. reizi, esot ne vien senākās, bet arī prestižākās jauniešu grupas šosejas riteņbraukšanas sacensības Baltijas valstīs. Šī gada jaunums bija arī dāmu daudzdienu sacensību iekļaušana tūrē. Kopumā velobraucienā startēja 64 jaunieši un 30 dāmas no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Ukrainas.

Sacensības sastāvēja no prologa, kam sekoja trīs etapi. Jauniešu konkurencē prologā labākais no latviešiem bija valsts čempions solo braucienā Olivers Jēkabs Skrapcis, kuram astotā vieta, bet uzreiz aiz viņa ierindojās kuldīdznieks Kaspars Šalme. Priekšā abiem mūsu braucējiem seši igauņi un viens lietuvietis.

Pirmajā posmā, kas bija 60 kilometru garš un pauguriem bagāts, sešu braucēju līderu grupā bija trīs latvieši. Finišā Olivers Jēkabs Skrapcis ierindojās otrajā vietā. Ceturtā vieta Klāvam Milčam no “RRS”, bet piektais Markuss Lagzdiņš. Kopvērtējumā pēc šī posma Skrapcis pakāpās uz trešo vietu.

Otrais posms, kura garums sasniedza 88 kilometrus, bija kritieniem bagāts. Cieta arī vairāki latvieši. Finišā solo uzvaru svinēja lietuvietis Nikolass Klimavičius, kurš sekotāju grupu apsteidza par 30 sekundēm. No latviešiem labāko desmitniekā iekļuva Milčs, kuram sestā vieta. Kopvērtējumā Skrapcis saglabāja trešo vietu 15 sekundes aiz līdera.  

Viss izšķīrās trešajā posmā. Tā garums sasniedza 70,4 kilometrus. Lai arī notikumu trasē bija daudz, tomēr uzvarētājs noskaidrojās lielās grupas finiša spurtā. Tajā nepārspēts palika igauņu sprinteris Henri Arjus no “CFC”. Ceturtā vieta Klāvam Milčam. Labs panākums Krišjānim Lejiņam no Dobeles sporta skolas, kurš bija astotais ātrākais, kamēr devītais bija Mārtiņš Purbērziņš no “MSĢ/ RRS”.

Kopvērtējumā uzvarēja Olivers Matiks no Igaunijas. Labākais no latviešiem Jēkabs Olivers Skrapcis izcīnīja trešo vietu, 23 sekundes aiz uzvarētāja. Piektā vieta Markusam Lagzdiņam (“MSĢ/ RK Liepāja”), kamēr sešinieku noslēdza Klāvs Milčs. Jāizceļ arī jaunā Georga Tjumina izcīnītā 15. vieta absolūtajā ieskaitē. Jāņem vērā, ka Georgs ir vēl zēnu vecuma grupas sportists.

Komandu ieskaitē uzvarēja “CFC”, bet otrā vieta “MSĢ” komandai. Rīgas Riteņbraukšanas skola ieņēma piekto vietu.

Dāmu sacensībās kopvērtējumā visaugstāk no latvietēm ierindojās dobelniece Linda Eihmane, kurai 13. vieta. Tikmēr viņas komandas biedrene Adelīna Jefimova ieņēma 24. pozīciju. Startēja arī Evelīna Ermane-Marčenko, kura trešajā posmā izstājās.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044