11. septembrī Jaunmārupē notiks atjaunotais Latvijas čempionāts kritērijā un Mārupes velosvētki + NOLIKUMS, KARTE UN REĢISTRĀCIJA

Velo cienītāji no visas Latvijas 11. septembrī aicināti uz Jaunmārupi, kur norisināsies visiem pieejamais un azarta pilnais “Māupes velosvētku” pasākums. Tā ietvaros risināsies Latvijas čempionāts kritērija braucienā, bērnu braucieni un 8 kilometrus garais Tautas brauciens.

Mārupes novads ir viens rosīgākajiem un sportiskākajiem Latvijā. Arī velotradīcijas šeit nav svešas. 11. septembrī pēc septiņu gadu pārtraukuma atjaunoti vērienīgie “Mārupes velosvētki”. Tas būs pozitīvu emociju piepildīts pasākums visu paaudžu, sportiskās meistarības Mārupes novada iedzīvotājiem un novada viesiem.

Pēc daudzu gadu pārtraukuma Latvijas Riteņbraukšanas federācija ar Mārupes novada pašvaldības atbalstu atjauno Latvijas čempionātu kritērija braucienā. Šī ir viena no pašām interesantākajām šī sporta veida disciplīnām. Distance vedīs pa 1,5 kilometru garo apli. Katra apļa beigās sportisti sacentīsies par starpfiniša punktiem, tādējādi gaidāma ļoti aizraujoša un līdzjutēju acīm baudāma.

Kā pirmie cīņu par čempionāta medaļām uzsāks D grupas puišu un meiteņu grupu, kā arī C grupas meiteņu grupas sportisti. Sekos C grupas zēnu un senioru 65+ kritērijs. Trešajā braucienā sacentīsies sieviešu, junioru un jauniešu meiteņu apvienotais brauciens. Ceturtajā startā par medaļām sacentīsies B grupas jaunieši. Tam sekos A grupas junioru, vīriešu 19 – 49 un vīriešu 50+ sacensības.

Bērnu sacensības, kas būs pilnībā bezmaksas ikvienam to dalībniekam risināsies pulksten 12:30. Piedalīties varēs mazie pedāļu minēji no 2 – 10 gadiem. Mazie veiks 200 – 1500 metru garas distances. Tikmēr 8 kilometrus garais Tautas brauciens startēs pulksten 13:15. Šī distance lieliski piemērota būs veselīgu dzīves veidu mīlošiem cilvēkiem, ģimenēm, darba kolektīviem un vienkāršām draugu kompānijām.

Sacensību centrs Jaunmārupē atradīsies pie bērnudārza “Zīļuks”, Ozolu ielā. Distances aplis savukārt vedīs pa Ozolu, Alkšņu un Loka ceļa ielām, kā arī gājēju ceļu gar Mazcenu aleju. Tautas distancē tiks noteikts un apbalvots ātrākais vīrietis un ātrākā sieviete.

Pieteikšanās un nolikums pieejams mājaslapā www.bulta.lv/marupe no 19. augusta līdz 9. septembrim. Pieteikties Tautas un bērnu braucieniem būs iespējams arī uz vietas.

Nolikums pieejams ŠEIT:

REĢISTRĀCIJA pieejama ŠEIT:

TRASES KARTE pieejama ŠEIT:

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044