Rubenis un Krasts labāko septiņniekā Baltijas ceļa velobrauciena pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Pauls Rubenis ceturtdien izcīnīja ceturto vietu un Alekss Krasts finišēja septītais "Baltic Chain tour" velobrauciena (UCI kat.2.2) pirmajā posmā. Šogad velobrauciens risināsies četru dienu garumā. Pēc vairāku gadu pārtraukuma Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kalendārā iekļautās sacensības sākās Lietuvā, kur ceturtdien Panevēžas apkārtnē notika 156 kilometrus garais pirmais posms.

 Sacensību sākumā ātri izveidojās 22 riteņbraucēju liela atrāviena grupa, kas vienubrīd iekrāja apmēram desmit minūšu pārsvaru pār pārējiem sportistiem, tādējādi viņiem neatstājot tikpat kā nekādas cerības uz uzvaru kopvērtējumā. Atrāviena grupā bija arī "Ampler Tartu 2024" vienības riteņbraucēji Alekss Krasts un Pauls Rubenis, kamēr Latvijas izlase nepievienojās bēgļiem.

Līdz sacensību pēdējiem kilometriem vadībā bija septiņi riteņbraucēji, kuru vidū bija arī abi latvieši. Finiša spurtā Panevēžas ielās par uzvarētāju kļuva Igaunijas izlases riteņbraucējs Raits Erms, otro vietu ieņēma vācietis Mika Hemings ("ATT Investments"), bet trešais bija norvēģis Oskars Juhansons ("Uno-X").

Vadošie septiņi sportisti, tajā skaitā Rubenis un Krasts, posmu beidza trīs stundās 17 minūtēs un 33 sekundēs.

"Baltic Chain tour" jeb "Baltijas ķēde" ir vēsturiskas trīs Baltijas valstu daudzdienu sacensības šosejas riteņbraukšanā, kas tiek rīkotas par godu 1989.gada akcijai "Baltijas ceļš", kurā divi miljoni iedzīvotāji Latvijā, Lietuvā un Igaunijā sadevās rokās 600 kilometru garumā, lai nevardarbīgā veidā iestātos par valstu neatkarību. Sacensības tika atjaunotas 2011.gadā.

 Latvijas posmā 19.augustā starts Jelgavā esošajā Pasta salā tiks dots plkst.12. Sacensību distance no Jelgavas vedīs uz Iecavu, tālāk Baldoni, Jaunjelgavu un Mālpili. Finišs gaidāms ap plkst.15.15 Spieķu parkā Siguldā.

Velobrauciena noslēgums gaidāms Igaunijā. 20.augustā gaidāms 185 kilometru garš trešais posms no Tartu līdz Valgai, bet 21.augustā tūre noslēgsies ar 207 kilometrus garu etapu Kuremā - Tallina.

Sacensībās startē 17 komandas no 12 valstīm. Viņu vidū ir Latvijas, Igaunijas, Vācijas un Zviedrijas nacionālās izlases. No ārzemju komandām īpaši jāizceļ Matjē van der Pūla pārstāvētās Beļģijas vienības "Alpecin - Deceuninck" otrā komanda un norvēģu "Uno - X Dare" otrā komanda.

Latviju velobraucienā pārstāv nacionālā izlase ar šogad četrās UCI ranga sacensībās godalgotās vietas izcīnījušo Mārtiņu Pluto priekšgalā. Pauls Rubenis un Alekss Krasts tikmēr pārstāv "Ampler Tartu 2024" vienību.

Izmantotie resursi:

LETA

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044