Šonedēļ Dobelē notiks atjaunotais “Zemgales kauss” junioriem

Pēc vairāku gadu pauzes atjaunots tradīcijām bagātais un ļoti nozīmīgais junioru daudzdienu velobrauciens – “Zemgales kauss”. Sacensības risināsies trīs dienu garumā no ceturtdienas līdz sestdienai un pulcēs riteņbraucējus no sešām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Somijas. Latvijas junioru arī sadalīs valsts čempiona titulus daudzdienu braucienā.

“Zemgales kauss” savulaik bija starp pašām prestižākajām un lielākajām junioru daudzdienu sacensībām Baltijā. Ar mērķi attīstīt junioru vecuma grupas riteņbraukšanu, riteņbraukšanas sporta klubs “Tandēms” sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju un Dobeles novada pašvaldību paveica visu iespējamo, lai nozīmīgās sacensības tiktu atjaunotas.

Šogad “Zemgalīte” notiks trīs dienu garumā, no ceturtdienas līdz sestdienai. Tomēr jau trešdienas vakarā pulksten 18:00 Dobeles pilsdrupās notiks svinīgā sacensību atklāšana un komandu prezentācija. Ceturtdien pulksten 10:00 Apguldē gaidāms 5 kilometru garš prologs, kam pulksten 18:00 sekos 80 kilometru garais grupas brauciens Kroņaucē, braucējiem pievarot desmit astoņu kilometru garos apļus.

Piektdien pulksten 14:00 tiks dots starta šāviens 100 kilometru garajam grupas braucienam maršrutā Tērvete – Kroņauce – Glūda – Bamberģe – Zaļenieki – Tērvete. Tiks veikti divi šādi 50 kilometru gari apļi. Sacensību kulminācija gaidāma sestdien, kad velobraucēji pulksten 10:00 uzsāks 95 kilometru garo distanci maršrutā Dobele – Annenieki – Biksti – Zebrene –

       Auce – Bēne – Penkule – Kroņauce – Dobele. Pēc finiša gaidāma lielā apbalvošana.

Sacensībās startēs juniori un vecākā gada jaunieši ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Somijas riteņbraukšanas klubiem, kā arī izlasēm.

Latviju velobraucienā pārstāvēs Murjāņu sporta ģimnāzija, Rīgas Riteņbraukšanas skola, Kuldīgas novada sporta skola un citas sporta skolas. Mūsu sportistiem papildus šī būs iespēja sacensties par nacionālajiem čempiona tituliem daudzdienu braucienā.

Šīs būs priekšpēdējās Latvijas čempionātu sacensības šosejas riteņbraukšanā junioriem. 11. septembrī Mārupē risināsies kritērija brauciena čempionāts.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044