Gludavs “Zemgalītē” kļūst par Latvijas čempionu daudzdienu braucienā

Dobelē un tās apkaimē aizvadīts tradīcijām bagātais “Zemgales” daudzdienu velobrauciens junioriem. Kopvērtējumā uzvarēja igaunis Martī Lenzius, kamēr otrā vieta “MSĢ” sportistam Dāvim Gludavam. Viņš kļuva arī par Latvijas čempionu daudzdienu braucienā junioriem.

Ar Daiņa Rituma iniciatīvu, RSK “Tandēms” sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju trīs dienu garumā rīkoja junioriem tik nozīmīgās “Zemgales kausa” sacensības daudzdienu braucienā. Velobrauciens pulcēja 55 sportistus no piecām valstīm. Pārstāvēta bija Latvija, Lietuva, Igaunija, Somija un Polija. Mūsu valsts godu aizstāvēja “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”, “MSĢ”, “Kuldīgas NSS/ Goldingen Cycling club” un “RRS” komandas. Latvieši papildus sacentās arī par valsts čempiona tituliem daudzdienu braucienā.

Trīs dienu laikā tika veikts prologs un trīs posmi. Prologā, kas notika Apguldē, uzvarēja lietuviets Jomantas Venckus. Labākais no mūsu sportistiem bija valsts čempions solo braucienā Gusts Lapiņš, kuram trešā vieta, 7 sekundes aiz uzvarētāja. Devītis tikmēr palika Rodrigo Beļajevs (“RRS’).

Tās pašas dienas vakarā notika 83 kilometru garais grupas brauciens Kroņauces apļos. Netrūka šeit ierasto spēcīgo vēju, kas sadalīja grupu un lielā mērā noteica kopvērtējumu. Četru braucēju līderu grupā, kas izveidojās trases otrajā pusē, kopā ar trim igauņiem bija arī Dāvis Gludavs. Uzvaru posmā guva igaunis Martī Menzius no “CFC” kluba. Piecas sekundes viņam zaudēja Dāvis Gludavs, finišējot otrajā vietā. Tikmēr trešais palika Evars Sauls (“CFC”). TOP 10 no mūsu puišiem finišēja arī Gata Smukuļa audzēknis Mikus Rūdolfs Stelps no “RRS”, ieņemot septīto vietu.

Otrajā posmā riteņbraucēji sacentās 102 kilometru garajā distancē ar startu un finišu Tērvetē. Trase bija pauguraina un baudāma. Posma laikā notika daudzi atraušanās mēģinājumi. Beigās nokomplektējās trīs braucēju līderu grupa ar Rodriogo Beļajevu, somu Kalli Toivanenu un lietuvieti Kristupas Mikuti sastāvā. Finiša spurtā uzvara somam, bet “RRS” sportists Rodrigo Beļajevs ieņēma otro vietu. Grupa ar kopvērtējuma līderiem finišēja vien 8 sekundes vēlāk, tādēļ izmaiņas kopvērtējuma vadībā nenotika.

Viss izšķīrās trešajā posmā, kas bija 91 kilometru garš un veda no Dobeles uz Anneniekiem un Auci. Finišs atradās pie Dobeles sporta halles. Šoreiz uzvarētājs noskaidrojās lielās grupas finiša spurtā, ātrākajam esot polim Tomašam Blaževskim. Arī šoreiz labākais latvietis ieņēma otro vietu. Šajā posmā to paveica Mikus Rūdolfs Stelps. Kopvērtējuma līderi finišēja grupā, tādējādi lielas izmaiņas vadībā nenotika.

Par “Zemgalītes” uzvarētāju kļuva Martī Lenzius, kurš par 17 sekundēm apsteidza Mārtiņa Trautmaņa audzēkni un “MSĢ” līderi Dāvi Gludavu. Trešais bija Evars Sauls (+00:00:39).  Sešinieku noslēdza Rodrigo Beļajevs (+00:01:00). Latvijas čempionāta vērtējumā zelts Gludavam, sudrabs Beļajevam, bet bronza kuldīdzniekam Gustam Lapiņam.

Komandu vērtējumā uzvarēja “CFC”, otrajā vietā sekoja “MSĢ”, bet trešajā “Kalev” vienība no Igaunijas.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044