Skujiņam augstā ceturtā vieta “Maryland” klasikā ASV

Ļoti atzīstamu sniegumu ASV notiekošajā “Maryland Cycling Classic” velobraucienā (1 Pro) naktī uz pirmdienu demonstrēja Latvijas šosejas riteņbraucēji. Toms Skujiņš izcīnīja augsto ceturto vietu, kamēr Krists Neilands bija 14. ātrākais un sekmēja komandas biedra uzvaru.

 “Maryland Cycling Classic” tika sarīkota pirmo reizi. Sacensībām, kuras ievada turpmāku velobraucienu sēriju Ziemeļamerikā, piešķirta augstā Pro kategorija. Uz starta izgāja četras pasaules tūres vienības, kā arī virkne pro kontinentālo un kontinentālo vienību.

Latviju sacensībās pārstāvēja Toms Skujiņš (“Trek – Segafredo”) un Krists Neilands (“Israel Premier Tech”). Īpaši svarīgas šīs sacensības bija Krista komandai, kas turpina pakaļdzīšanos vietas nosargāšanai pasaules tūres vienību vidū nākamajos gados.

196 kilometru garā distance bija pauguraina. Beigu daļā riteņbraucēji veica četrus apļus Baltimores pilsētā. Lai arī reljefs bija piemērots arī sprinteriem, tomēr scenārijs izvērtās savādāks. Jāņem vērā, ka velobrauciens notika spēcīgā svelmē.

Aktīvi jau no sākuma tempu turēja “Trek – Segafredo” vienība, kuras vidū nebija izteiktu sprinteru, tādējādi lielās grupas ilga turēšanā kopā nevarēja tikt pieļauta. Lielā mērā tieši Skujiņa komandas aktīvais sniegums ļāva izveidoties 12 braucēju lielai līderu grupai. Tajā bija Skujiņš un viņa komandas biedrs Kvīns Simonss, kā arī uzreiz trīs “EF Eduaction” pārstāvji.

Pēdējos kilometros arī līderi sadalījās. Par lielu prieku Latvijas faniem četru braucēju lielajā līderu grupiņā ietilpa arī Skujiņš. Viss izšķīrās finiša spurtā, kurā uzvaru svinēja Krista Neilanda komandas biedrs Seps Vanmarke. Otrā vieta kanādietim Nikolam Zukovskijam (“Human Powered Heatlh”), bet trešais bija mājinieks Nelsons Povless. Uzvarētājs trasē pavadīja 4 stundas 34 minūtes un 45 sekundes.

Toms Skujiņš, kuram trases laikā bija jāsaskaras ar krampjiem kājās, finišēja ceturtajā vietā, 1 sekundi aiz uzvarētāja. “Trek – Segafredo” riteņbraucējs nopelnīja 100 UCI pasaules ranga punktus. Tas jaunākajā pasaules rangā ļaus Tomam pietuvoties labāko simtniekam.

Krists Neilands bija sekotāju grupas galvgalī, kas uzvarētājam zaudēja 6 minūtes un 47 sekundes. Mūsu sportistam 14. vieta, kas ļāva iegūt  15 UCI pasaules ranga punktus.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044