Laizāne izcīna augsto 16. vietu pasaules čempionātā Gravel riteņbraukšanā

Sestdien Itālijā sācies pirmais UCI pasaules čempionāts Gravel riteņbraukšanā. Dāmu elites grupā 139,2 kilometru garajā distancē 16. vietu izcīnīja Lija Laizāne. Tikmēr Krista Pūcīte finišēja septītajā vietā sieviešu amatieru 19 – 34 konkurencē.

 Vēsturiskās pasaules čempionāta Gravel riteņbraukšanā sacensības norisinās divu dienu garumā. Sestdien Venēcijā tika doti starti elites dāmām, amatieru grupas sportistēm un senioru vīriem. Sportistiem tika sagatavota 139,2 kilometru gara distance.

Distances sākuma daļa bija tehniska. Netrūka ne stāvu un vietām akmeņainu nobraucienu, ne arī stāvāku kāpumu, asu pagriezienu. Ceļa segumi bija mainīgi, no grants uz pļavas un meža posmiem. Tika iekļauti arī veloceliņi un šaurāki posmi. Vidus daļa atkal vairāk bija ātra, bet beigu daļā tika iekļauts šaurs posms. Viena no atslēgas vietām bija brauciens pa stāvu pļavu gar upi pirms finiša.

Latviju pirmajā dienā pārstāvēja trīs sportisti. Elites dāmu grupā Lija Laizāne, M19 – 34 amatieru konkurencē dāmām Krista Pūcīte, bet M50 – 54 senioru konkurencē Māris Zudāns.

Dāmu elitē kopumā finišu spēja sasniegt 41 dalībniece. Lija Laizāne distances sākumā atradās otrajā grupā. Veiksmīgi sastrādājoties ar konkurentēm, grupiņa ar mūsu sportisti panāca līderes. Kā pēc finiša atzina Lija, tad trasē jutusies konkurētspējīga arī ar vadošajām sportistēm. Vienā no tehniskajām vietām cieta Laizānes velosipēda aizmugurējais rats, kas strīķējās gar bremzēm. Tas nevarēja neietekmēt mūsu sportistes konkurētspēju. Pēdējā trases daļā Lija sāka iepalikt no līderēm.

Cīņā par uzvaru beigu daļā divvadību ieguva pasaules riteņbraukšanas superzvaigzne Pauline Feranda Prevū un olimpisko spēļu medaļniece MTB Sina Frei. Abas sportistes titula ieguvēju noskaidroja finiša spurtā.

Lai sprintu pirmā iesāka šveiciete Frei, tomēr daudz titulētākā un universālākā francūziete bija ātrāka un saviem pasaules čempionu tituliem šosejā, CX velokrosā, MTB maratonā, MTB XCO krosā un saīsinātajā krosā, pievienoja arī zelta medaļu Gravel čempionātā. Trasē viņa pavadīja 4 stundas 9 minūtes un 6 sekundes. Trešajā vietā ierindojās Čiara Teočī, uzvarētājai zaudējot 10 sekundes.

Lija Laizāne vēsturiskajā sacīkstē izcīnīja cienījamo 16. vietu, finišējot 9 minūtes un 9 sekundes aiz čempiones.

M19 – 34 dāmu grupā “Roadex” un “Latvian Cycling girls” pārstāve Krista Pūcīte izcīnīja septīto vietu. Trasi Krista pieveica 4 stundās 40 minūtēs un 1 sekundē. Uzvarētājai Sāra Mazorānai talsiniece zaudēja 9 minūtes un 3 sekundes.

Tikmēr vīru M50 – 54 konkurencē “KS Sporta klubs” pārstāvis Māris Zudāns 44 riteņbraucēju konkurencē ierindojās 26. pozīcijā (04:31:50).

Rīt par medaļām sacentīsies elites, kā arī amatieru grupu vīru sportisti, veicot attiecīgi 194 un 164 kilometru garas distances. Latviju pārstāvēs seši sportisti, no kuriem lielākās cerības par augstu rezultātu saistāmas ar Kasparu Serģi, Matīsu Zērvēnu un Robertu Draugu.

Tiešraidē sacensības būs iespējams vērot interneta platformā “Eurosport player”.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044