Matīss Kaļveršs izcīna 2. vietu UCI kategorijas velokrosā Keilā

Lielisku panākumu svētdien Igaunijas pilsētā Keilā notiekošajā UCI kategorijas velokrosa (CX) sacensībās guvis Latvijas velosportists Matīss Kaļveršs, kurš izcīnīja 2. vietu elites un U23 konkurencē.

Mūsu sportists uzvarētājam, Igaunijas jaunajai zvaigznei Madim Mihkelsam zaudēja 1 minūti un 33 sekundes. Trešajā vietā esošo Frenku Āronu Ragilo Matīss apsteidza par 47 sekundēm. Jāatzīmē Matīsa tehniskās braukšanas iemaņas. Matīss spēja uzlekt “sienā”, kas citiem konkurentiem bija grūti pārvarams šķērslis. Arī citās vietās Matīss parādīja ļoti skaistu braukšanas tehniku.

Labāko sešiniekā iekļuva vēl divi latvieši. Māris Bogdanovičs absolūtajā vērtējumā izcīnīja piekto vietu, esot otrs ātrākais elites grupā. Māri no Mihkelsa šķīra 2 minūtes un 50 sekundes.

Sestais absolūti un ceturtais U23 grupā Alekss Krasts. Ogrēnietis finišēja sešas sekundes aiz Māra Bogdanoviča.

Jāatzīmē, ka jau no sākuma Kaļveršam, Mihkelsam un Ragilo izdevās neliels atrāviens, ko Alekss, Māris un pārējiem igauņi, lai kā censtos nevarēja “aiztaisīt”.

Sacensību trase kopumā nebija tik fiziski smaga kā pēdējā Igaunijas kausa posmā Elvā. Tomēr atsevišķi šķēršļi bija prasīgāki. Ātrumu piebremzēja smilšu vanna un citi CX krosam ierastie šķēršļi.

Open vīru grupā 16. vietā finišēja Andris Rusulis.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044