Kaļveršs Viļņā kļūst par Latvijas čempionu velokrosā

Svētdien Viļņā aizvadīts pirmais apvienotais Latvijas un Lietuvas čempionāts velokrosā (CX). Elites un U23 apvienotajā grupā par Latvijas čempionu kļuva Matīss Kaļveršs, kamēr junioros triumfēja Gusts Lapiņš.

Turpinot veiksmīgo sadarbību starp Latvijas un Lietuvas riteņbraukšanas federācijām, svētdien Viļņā notika apvienotais velokrosa (CX) čempionāts. Sacensības pulcēja ap 100 sportistiem, no kuriem pārliecinoši lielākā daļa bija mājinieki. Trase bija gana ātra ar vienu lielu tilta estakādi un vairākiem citiem šķēršļiem.

Elites un U23 apvienotajā grupā stundu garajā sacīkstē jau no sākuma visiem pa priekšu aizbrauca lietuvietis Venantas Lašinis. Drīz vien otrajā vietā izvirzījās mūsu Matīss Kaļveršs. Būtiski pietuvoties līderim, Matīsam gan neizdevās. Tikmēr labs izrāviens distances laikā padevās nesen no Francijas mājās atbraukušajam Kārlim Klismetam (“Giant&Liv team Latvia”), kurš izkaroja trešo vietu, beigās pietuvojoties arī Matīsam Kaļveršam.

Finišā pirmais pārliecinoši Lašinis (01:09:23). Otrā vieta un Latvijas čempiona tituls Matīsam Kaļveršam (+00:01:53). Tikmēr trešais absolūti un otrais Latvijas čempionāta ieskaitē Kārlis Klismets (+00:01:58). Mūsu valsts čempionāta bronzu tikmēr ieguva Rihards Reinfelds (“MŠĢ”).

Junioru grupā ļoti pārliecinošs sniegums Gustam Lapiņam (“Goldingen Cycling academy/ Kuldīgas NSS”). Trenera Viestura Lukševica audzēknis bija ātrākais ne tikai starp Latvijas un Lietuvas junioriem, bet arī pārspēja amatieru grupu sportistus. Trasē Lapiņš pavadīja 1 stundu 2 minūtes un 9 sekundes. Otrās vietas ieguvējs  Tadas Baranauskas no Lietuvas tika pārspēts par teju 4 minūtēm. Trešais absolūti un otrai starp latviešiem bija Ģirts Harkins (“MSĢ/ Smiltenes BJSS”), kuru no uzvarētāja šķīra 6 minūtes un 25 sekundes.

Jauniešu grupā “Goldingen Cycling academy/ Kuldīgas NSS” riteņbraucējs Uvis Zvirbulis ieņēma otro vietu (00:51:45). Uzvarēja lietuviets Justinas Pavlovas, kuram mūsu sportists piekāpās par 38 sekundēm. Trešajā vietā esošais Ignas Kertenis tika pārspēts par 22 sekundēm. Šajā pat grupā meitenēm uzvarēja “Baldones RN” pārstāve Amanda Reilija Zariņa (00:51:59). Otrajā vietā esošā lietuviete Monika Liutinskaite trenera Oļega Meļeha audzēknei zaudēja 32 sekundes.

Jau nākamās nedēļas svētdienā, 30. oktobrī, Salaspilī notiks “Salaspils Zīriņu CX” kross, kas būs gada noslēdzošās riteņbraukšanas sacensības Latvijā un pirmās CX sacensības pēc vairāku gadu pauzes.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044