Latvijas riteņbraucēji vareni noslēdz CX seriālu Igaunijā

Sestdien Otepes apkaimē ar sesto posmu noslēdzies Igaunijas populārais velokrosa (CX) seriāls. Stundu garajā sacīkstē dubultuzvaru Latvijai nodrošināja Matīss Kaļveršs un Māris Bogdanovičs. Tikmēr jauniešu grupā augsto trešo vietu izcīnīja Toms Strēlis. Foto: Kaspars Suškevičs.

Visai aukstos un vējainos laika apstākļos Otepes pievārtē vairāk nekā 200 lielu un mazu velosportistu no Igaunijas un Latvijas startēja noslēdzošajā “Karikasari” velokrosa posmā. Šis bija posms ar visvairāk latviešiem šīs sezonas etapos. Mūsējie priecēja arī ar lieliskiem rezultātiem.

Vīru sacensībās, kuru garums sasniedza vienu stundu, Latvijas vīri izcīnīja dubultuzvaru. Nepārspēts aizraujošajā trasē bija Latvijas čempions Matīss Kaļveršs. Salaspilietis trasē pavadīja 1 stundu 1 minūti un 3 sekundes. Tuvāko sekotāju Māri Bogdanoviču Matīss pārspēja par 46 sekundēm. Trešā vieta Evaram Saulam, kurš aiz goda pjedestāla atstāja Igaunijas vicečempionu šosejas riteņbraukšanā Sīmu Kīskonenu. Vēl no mūsu braucējiem TOP10 iekļuva arī Kārlis Klismets, kuram astotā vieta.

U23 grupā posmā un kopvērtējumā pārliecinoša uzvara Kaļveršam, kamēr Klismets, kurš pagarinājis līgumu ar Sentetjēnas klubu, ierindojās trešajā vietā. Elitē tikmēr triumfēja Māris Bogdanovičs. Jānis Rubiks posmā ieņēma 12. vietu, Andris Rusulis bija 13., bet Edgaram Kalniņam un Sandim Lūsim attiecīgi 15. un 16. pozīcija.

Latvieši priecēja arī jauniešu grupā. Jaunmārupietis Toms Strēlis (“MSĢ/ RRS Veloshops”) 31 dalībnieka konkurencē izcīnīja trešo vietu. Uzvarētājam Riko Tamepū Toms zaudēja 1 minūti un 31 sekundi. Georgs Tjumins tikmēr bija piektais ātrākais 2 minūtes un 26 sekundes aiz uzvarētāja.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044