Šosejas un MTB jaunatnes riteņbraucēji sacenšas VFS sacensībās + Foto galerija

Sestdien Murjāņu sportā ģimnāzijas manēžā norisinājās šosejas un MTB riteņbraucēju vispārējās fiziskās sagatavotības sacensības, kas pulcēja vairāk nekā 100 sportistus no Latvijas un Ukrainas.

Šāda veida sacensības jaunajiem riteņbraucējiem tika rīkotas otro gadu pēc kārtas. Ja pērn piedalījās vien ap 60 dalībniekiem, tad šogad skaits bija jau divas reizes lielāks. Pārstāvētas bija – Murjāņu sporta ģimnāzijas, Rīgas Riteņbraukšanas skolas, Smiltenes BJSS, Talsu BJSS, Kuldīgas NSS, Liepājas RK un Ķekavas novada sporta skolas komandas. Sacensību tiesāšanā aktīvi iesaistījās treneri.

Sportisti U18, U16 un U14 grupās puišiem, kā arī meitenēm sacentās septiņās disciplīnās. Programmā tika iekļauta tāllēkšana no vietas, lēkšana pār gumiju, 20 metru skrējiens no vietas, vēdera prese, pildbumbu pārnešana, pievilkšanās pie stieņa un 800 metru skrējiens.

Junioru grupā 30 dalībnieku konkurencē otro gadu pēc kārtas uzvarēja “MSĢ/ VeloLifestyle/ Smiltenes BJSS” sportists Ģirts Harkins. Ģirts uzvarēja vēdera presē, pildmbumbu pārnešanā un lēkšanā pār gumiju. 800 metros viņš ieņēma otro vietu, uzvarētājam Raineram Zviedram piekāpjoties vien mazāk kā par sekundes desmitdaļu.

Otrā vieta Dobeles sporta skolas pārstāvim Rikam Sipovičam, kurš palika nepārspēts 20 metru skrējienā un pievilkšanās pie stieņa. Tikmēr goda pjedestālu noslēdza “MSĢ/ RK Liepāja” pārstāvis Markuss Lagzdiņš. Viņam otrā vieta pildbumbu pārnešanā un trešā pozīcija 800 metros. Šajā pat grupā meitenēm pirmās četras vietas aizņēma Ukrainas sportistes. Pirmā Jūlija Ņilova, otrā vieta Valērijai Ponomarenko, bet trešā Jūlijai Pčelinsevai.

Jauniešu grupā 24 sportistu konkurencē uzvarēja “RRS” pārstāvis Lūkass Bidžāns. Viņam uzvaras 20 metru skrējienā un 800 metros. Tikai 3 punktus viņam zaudēja un otro vietu ieguva “MSĢ/ RRS” pārstāvis Arvīds Logins, kuram triumfi lēkšanā pār gumiju un pievilkšanās pie stieņa. Tikmēr labāko trijnieku noslēdza Helvijs Kancers, kuram vienāds punktu skaits ar Loginu, bet 800 metros nedaudz ātrāks bija Logins. Helvijs uzvarēja tāllēkšanā no vietas un pildbumbu pārnešanā.

Jaunietēm pirmā kopvērtējumā Laura Klismete no “RRS”. Laurai panākumi – 20 metros, tāllēkšanā no vietas un pildbumbu pārnešanā. Otrajā vietā sekoja Ukrainas sportiste Jana Semeņenko, bet trijnieku noslēdza Katrīna Amanda Kozlovska, kura uzvarēja vēdera presē un lēkšanā pār gumiju.

Zēnu grupā 21 sportista konkurencē pirmo vietu izcīnīja “Kuldīgas NSS/ Goldingen CA” pārstāvis Danils Zozuļa, kurš uzvarēja tikai vienā disciplīnā (lēkšanā pār gumiju) un tuvāko sekotāju Alvi Matīsu Zariņu no Ķekavas NSS apsteidza tikai par vienu punktu. Ķekavnieks uzvarēja 20 metros un tāllēkšanā no vietas. Trešais tikmēr kopvērtējumā bija vēl viens kuldīdznieks Rūdolfs Šulcs. Viņu no uzvaras šķīra vien divi punkti. Rūdolfs triumfēja 800 metru skrējienā.

Meitenēm šai grupā uzvarēja Nonna Vlasenko, kurai sekoja komandas biedrenes Ieva Jurēviča un Lote Lange. Interesanti, ka šeit uzvarētājām bija vienāds punktu skaits. 800 metrus nedaudz ātrāk skrēja Nonna.

Latvijas Riteņbraukšanas federācija izsaka pateicību dalībniekiem, treneriem un bērnu vecākiem par aizvadītajām sacensībām. Īpašs paldies Murjāņu sporta ģimnāzijai par viesmīlīgo uzņemšanu.

Rezultāti pieejami ŠEIT:

Māra Vanceviča fotogalrija pieejama ŠEIT:

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044