Liepiņš krīt pēdējā līkumā un zaudē vietu TOP3 “Santos Tour Down Under” prologā

Otrdien Adelaides pilsētā ar 5,5 kilometru garo prologu sācies UCI pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “Santos Tour Down Under”. Uzvaru lietainajos laika apstākļos svinēja itālietis Alberto Betiols, bet Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš, kurš līdz pat pēdējam kilometram atradās labāko sešiniekā, pēdējā līkumā izslīdēja un piedzīvoja kritienu. Prologa noslēgumā Liepiņam 117. vieta.

Jaunā šosejas riteņbraukšanas sacensību sezona tika gaidīta ar lielu nepacietību. Vairākas pasaules tūres komandas veikušas izmaiņas sastāvos. Mainījušies arī sponsori un vizuālā identitāte. Pēc trīs gadu pārtraukuma sezonas lielais starts atgriezās Austrālijā. “Santos Tour Down Under” pasaules tūres velobrauciens sapulcējis visas pasaules tūres komandas. Debiju šajā līmenī piedzīvo – “Alpecin Deceuninck” un “Arkea Samsic” vienības.

Uz Austrāliju devās arī Latvijas čempions grupas braucienā Emīls Liepiņš, kuram šī ir jau ceturtā sezona ASV vienības “Trek – Segafredo” sastāvā. Emīls “Santos Tour Down Under” velobraucienā ir savas komandas vadošais sprinteris, kura plānos bija arī sekmīgs starts prologā.

Prologs, kura garums sasniedza 5,5 kilometrus, veda pa Adelaides pilsētas ielā. Trase bija ātra ar virkni līkumiem un pagriezieniem. Galvenais faktors bija lietus, kas atsevišķas vietas distancē padarīja slidenas.

Emīls Liepiņš sacensības iesāka ļoti sekmīgi. Pēc vairāk nekā pusdistances Emīls atradās piektajā vietā, 7 sekundes aiz līdera Alberto Betiola. Turpinājumā “Trek – Segafredo” riteņbraucējs spēja noturēt savu uzņemto tempu, ielaužoties labāko trijniekā. Diemžēl, bet visus plānus izjauca kritiens pēdējā līkumā vien 700 metrus pirms finiša. Tika zaudētas vērtīgas sekundes un līdz ar to arī pozīcijas. Sacensību noslēgumā Emīlam nācās samierināties vien ar 117. vietu.

Uzvarēja “EF Education-EasyPost” komandas itāļu riteņbraucējs Alberto Betiols (06:19), kurš par 8 sekundēm apsteidza ASV sportistu Magnusu Šefildu (“Ineos”). Trešā pozīcija dānim Juliusam Johansenam (“Intermarche – Circus – Wanty”), kuru no uzvarētāja šķīra 10 sekundes.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044