Nedēļas nogalē Rīgā notiks Ziemeļvalstu riteņbraukšanas tiesnešu forums

Pirmo reizi Latvijā notiks Ziemeļvalstu riteņbraukšanas veidu tiesnešu forums. Teorētiskajām un praktiskajām apmācībām pieteikušies kopumā 70 tiesneši no astoņām valstīm. Foruma dalībniekus sagaida aizraujošas teorētiskās un praktiskās nodarbības.

Latviju Ziemeļvalstu riteņbraukšanas tiesnešu komisijā pārstāv tiesnešu kolēģijas priekšsēdētājs Vladislavs Sokolovs. Tieši viņa aktīvā darbība un iniciatīvas vainagojušajās tajā, ka pirmo reizi Latvijā notiks līdz šim plašākais starptautiskais visu riteņbraukšanas veidu tiesnešu forums. Tas pulcēs pavisam 70 tiesnešus ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas, Dānijas, Norvēģijas un Īslandes.

Kursi risināsies no piektdienas līdz svētdienai. Galvenā uzmanība tiks veltīta sestdienai, kad šosejas, MTB, BMX un treka riteņbraukšanas veidu tiesneši piedalīsies teorētiskajās un arī praktiskajās nodarbībās. Kursus vadīs Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) komisāri. Tāpat piedalīsies arī UCI ekipējuma departamenta inovāciju koordinators Andrejs Krasilikovs, kurš uzmanību veltīs jaunākajām izmaiņām velosipēdu tehniskajos noteikumos.

Tiesneši, atbilstoši savām kompetencēm, piedalīsies arī darba grupās, kur konkrēti pievērsīsies izvēlētā riteņbraukšanas veida specifiskajiem noteikumiem. Tiks simulētas dažādās iespējamās sacensību situācijas un pieņemamie lēmumi. Būtiski, ka tiesneši dalīsies savu valstu pieredzēs, tādējādi pārņemot labos piemērus no kolēģiem.

Ziemeļvalstu Riteņbraukšanas apvienība vieno astoņas valstis. Bez tiesnešu forumiem, notiek arī kopējas sacensības. Šogad Valmierā notiks Ziemeļvalstu čempionāts BMX riteņbraukšanā. Risinās arī amatieru šosejas riteņbraukšanas čempionāts. Valstis savstarpēji sekmīgi sadarbojas arī jaunatnes riteņbraukšanas sacensībās, kā arī diskutē par vienotu nostāju riteņbraukšanas sportam globālos jautājumos.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044