Neilands Besēžas velobrauciena pirmajā posmā finišē 17. vietā

Ar 162 kilometru garo pirmo posmu vējainos laika apstākļos Francijā sācies UCI 1. kategorijas daudzdienu velobrauciens “Etoile de Besseges”. Uzvaru spraigā finiša spurtā pret kalnu svinēja beļģu jaunais talants Arno De Lī. No Latvijas sportistiem Krists Neilands finišēja 17. vietā, kamēr Toms Skujiņš savu darbu komandas labā paveica līdz noslēdzošajam kāpumam, sekmējot Madsa Pedersena otro vietu.

 Lai arī pirmajā Besēžas velobrauciena posmā atslēgas vieta bija 700 metru garais un 9,2 procentu stāvais finiša kāpums, tomēr notikumu scenārijs bija interesants vēl krietnu laiku pirms tam. Distances otrajā pusē spēcīgajos sānu vējos grupa sadalījās. Priekšā atradās vien ap 25 sportistu liela līderu grupa. Tajā spēja būt arī abi mūsu vīri – Toms Skujiņš un Krists Neilands.

Ļoti pamanāms līderu grupas priekšā bija Toms Skujiņš. Carnikavietis izteikti strādāja uz komandas līderi šajā posmā Madsu Pedersenu. Diemžēl, bet pirms finiša kāpuma līderu pulku panāca otrā grupa. Viss izšķīrās noslēdzošajā kalnā. Toms Skujiņš maksimāli labā pozīcijā nogādāja Pedersenu, pats atpaliekot no līderiem.

Tikmēr Krists Neilands kopā ar Dilanu Tēnsu un Igo Ūli bija vienīgie “Israel Premier Tech” braucēji līderu pulkā. No favorītiem pirmais savu vārdu teica Skujiņa komandas līderis Mads Pedersens. Dānis pirms gada uzvarēja tieši šajā posmā.

Šoreiz viņa izrāvienam spēja sekot mājinieks Benuā Konfruā (“AG2R Citroen”) un 20 gadus jaunais beļģis Arno De Lī (“Lotto Dstny”). Aizraujošā cīņā nedaudz ātrāks izrādījās De Lī, kurš arī kļuva par posma uzvarētāju. Trasē viņš pavadīja 3 stundas 30 minūtes un 35 sekundes. Pedersenam šoreiz jāsamierinās ar otro vietu, kamēr labāko trijnieku ar tādu pat laiku kā uzvarētājs ieguva Konfruā.

Uzreiz aiz labāko trijnieka finišēja Krista Neilanda beļģu komandas biedrs Dilans Tēnss (+00:00:03). Kristam pašam finišā 17. vieta, 8 sekundes aiz uzvarētāja. Toms Skujiņš savu darbu lieliski paveica līdz izšķirošajam kāpumam, ierindojoties 70. pozīcijā (+00:01:02).

Ceturtdien riteņbraucējus sagaida 169,6 kilometru garais otrais posms. Lai arī paugurains, tomēr tas būs piemērots sprinteriem. Sacensības ilgs līdz svētdienai.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044