Velo cienītāji aicināti reģistrēt licences dalībai Latvijas un starptautiskajās sacensībās + VIDEO

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) mājaslapā www.lrf.lv atvērta un sekmīgi darbojas 2023. gada licenču pieteikšanas sistēma. Ikviens velo cienītājs, kurš piedalās kā Latvijas, tā starptautiskā līmeņa sacensībās aicināts reģistrēt licenci, kas sezonas laikā dos virkni priekšrocību.

 Sportista licence ir lielisks apliecinājums piederībai riteņbraukšanas saimei ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Tā arī disciplinē sportistu neatkarīgi no vecuma, dzimuma un sportiskās meistarības, jo bez pašas licences tiek nokārtota veselības apdrošināšana, kas mūsu sporta veidā ir ļoti nozīmīga.

LRF mājaslapā www.lrf.lv ikvienam ērti iespējams reģistrēt 2023. gada licences. Sistēma sakārota tā, lai licences pieteicējam pietiktu ievadīt pagājušā gada UCI ID kodu, lai automātiski ievadītos arī pārējie lauki. Nepieciešams pievienot vien korektu bildi (bez sejas aizsegiem, redzama tikai seja un pleci), kā arī apdrošināšanas polisi.

LRF rekomendē reģistrēt tādu polisi, kuras derīguma termiņš ir līdz šī gada 31. decembrim. Šis ir pārejas gads, kurā tiks pieļauti arī izņēmumi un polises pagarinātas sezonas laikā, tomēr no 2024. gada šī prasība kļūs par noteikumu. Nav jāsatraucas arī tiem velo cienītājiem, kuri iepriekš licences nav reģistrējuši. Sistēmā atzīmējot, Nav UCI koda, lauki jāsavada pašam, pievienojot bildi un polisi.

Licences apstrādes termiņš ir trīs darba dienas. Tās arī šogad ir elektroniskas Ikviens savu licenci lejupielādēt ērti var pie 2023. gada licenču saraksta. Sacensību organizatori Latvijā un pasaulē digitālās licences uzskata par derīgām. Sportistam vien jāseko, lai tā būtu aktīva.

Ja jaunatnes un elites sportā licences ir obligātas visās LRF rīkotajās vai koordinētajās sacensībās, tad amatieru sportā ieviesta saprotama un reizē motivējoša sacensības. Licence ir obligāta valsts čempionātos. Tikmēr kausa izcīņas posmos šosejā un MTB, kuru pārraudzība ir LRF, licencei būs skaidra priekšrocība. Licencētajiem riteņbraucējiem dalība konkrētajās sacensībās būs būtiski lētāka. Startējot vairākās sacensības, licence iegāde jau kļūst par priekšrocību.

Šāda sistēma darbosies Latvijas kausa posmos MTB Olimpiskajā krosā, “Smiltenes kausā”, Biķerniekos gaidāmajās kausa posmu sacensībās šosejā un citviet.

Vairāk par licences jēgu un ieguvumiem skaties Goldingen Cycling club podkāstā (no 07:00 minūtes)

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044