Neilandam divas tehniskās likstas neliedz demonstrēt jaudīgu sniegumu grants ceļu sacīkstē Spānijā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands pirmdien Spānijā vienas dienas velobraucienā "Jaen Paraiso Interior" (UCI kat.1.1) finišēja 29.vietā. Distances laikā divas reizes Neilanda velosipēda riepa tika pārsista grants posmos. Pārliecinoši uzvarēja Tadejs Pogačars.

 Riteņbraucēji mēroja 178,9 kilometrus, no kuriem astoņi sektori bija ar grants ceļiem. Uzvaru izcīnīja slovēnis Tadejs Pogačars (UAE), kurš 15 kilometrus līdz finišam jau bija iekrājis apmēram divu minūšu lielu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Slovēnis distanci veica četrās stundās 36 minūtēs un 41 sekundē.

Otrās un trešās vietas ieguvējiem izdevās samazināt atpalicību, finišu sasniedzot 49 sekundes vēlāk nekā uzvarētājs. Otro vietu izcīnīja Lielbritānijas riteņbraucējs Bens Tērners ("Ineos Grenadiers"), bet labāko trijnieku noslēdza Pogačara komandas biedrs beļģis Tims Vellenss.

Krists  Neilands ("Israel - Premier Tech") pirmajā lielajā grants sektorā saskārās ar tehniskām problēmām - riepas plīsumu,  tomē viņš vairāk nekā 40 kilometru garumā vienatnē ķēra līderu grupu, kas arī izdevās. Pēc neilga laika Krista velosipēdam vēlreiz grants sektorā plīsa riepa, kas liedza pacīnīties par ļoti augstu vietu finišā.   Latvijas riteņbraucējs finišā atpalika no uzvarētāja sešas minūtes un 40 sekundes, ieņemot 29. vietu. Velobraucienā startēja 146 riteņbraucēji. Daudz vairāk par vietu finišā, jāizceļ Krista uzņemtā sportiskā forma, kas ir sezonas ievadā ir augstākā viņa profesionālās karjeras laikā. 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044