Ansons triumfē Francijas reģionālā kausa sacensībās

Latvijas šosejas riteņbraucējs Kristers Ansons (“EC Saint-Etienne Loire”) otrdien Francijā izcīnījis uzvaru reģionālā mēroga velobraucienā “Boucles du Haut-Var”. Mūsu sportists palika nepārspēts 123,8 kilometru garās distances lielās grupas finiša spurtā.

 Francijas kausa komandu “EC Saint-Etienne Loire” pilnvērtīgi pārstāv divi Latvijas šosejas riteņbraucēji – Kristers Ansons un Kārlis Klismets. Abi aizvadījuši plānveidīgu sagatavošanās posmu un jau uzsākuši arī sacensību sezonu, startējot Francijas reģionālā kausa sacensībās. Tāpat, nav izslēgts, ka mūsu sportistus redzēsim arī UCI līmeņa velobraucienos.

Otrdien Francijā turpinājās reģionālā kausa velobrauciena – “Boucles du Haut – Var” sērija ar ceturtajām sacensībām. Nedēļas garumā šajā velobraucienā iekļautas sešas atsevišķas sacensības bez kopvērtējumā. Komandām tādējādi iespējam variēt ar sastāviem, dodot iespēju plašākam sportistu lokam sevi apliecināt.

Ceturtajās sacensībās riteņbraucēji mērojās spēkiem 123,8 kilometru garā distancē, kas bija pauguriem bagātīga. Lai arī peletons sadalījās, tomēr uz finišu priekšā atradās 30 braucēju liels pulks. Viņu vidū bija arī Sentetjēnas kluba braucējs Kristers Ansons. Komandas biedri tieši talsinieku izvirzīja līdera pozīcijā. Viņš arī nepievīla. Ļoti ātrā finiša spurtā tieši Ansons izrādījās ātrākais, svinot sezonas pirmo uzvaru. Trasē viņš pavadīja 2 stundas 45 minūtes un 54 sekundes (vidējais ātrums 44,77 kilometri stundā). Sacensībās piedalījās 158 riteņbraucēji.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044