Liepiņš zvaigžņotā konkurencē izcīna augsto ceturto vietu UAE tūres piektajā posmā + VIDEO

Lielisku rezultātu piektdien sasniedzis “Trek – Segafredo” komandas un Latvijas izlases šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš, kurš izcīnīja ceturto vietu pasaules tūres kalendārā iekļautajā Apvienoto Arābu Emirātu tūres piektajā posmā. Uzvarēja Dilans Grūnevegens, bet aiz Liepiņa mugurām palika tādi vīri kā – Kalebs Juens, Tims Merljē, Marks Kavendišs, Arno Demārs un citi.

Ja vakar notikušajā UAE tūres ceturtajā posmā Emīls Liepiņš lielāko enerģiju veltīja darbam komandas labā, tad piektdien Latvijas čempions tika virzīts kā “Trek – Segafredo” vienības līderis uz lielās grupas finiša spurtu. Ceļš līdz finiša spurtam gan nepagāji bez dažādiem pavērsieniem.

Spēcīgo sānu vēju dēļ peletons 15 kilometrus pirms finiša sadalījās vairākās mazākās grupās. Liepiņš atradās lieliskā pozīcijā un spēja būt pirmajā grupā. Sākoties pēdējiem pieciem kilometriem, trase iegriezās pretvējā. Tas ļāva sekotāju grupām līderus panākt. Jāatzīmē, ka sacensību laikā neiztika arī bez kritieniem. Vienā no tiem cieta  Emīla komandas biedrs.

Pēdējos kilometros notika ļoti spraiga un taktiska cīņa par pozīciju. Sprinteru komandas virzīja savus līderus uz priekšu. Lielisku darbu “Trek – Segafredo” sastāvā paveica spānis Marks Brustenga, kurš spēja labā pozīcijā izvest mūsu Liepiņu.

Latvijas čempions atradās kreisajā malā ar teju visiem galvenajiem favorītiem. Ļoti asā un ciešā cīņā Emīls sekoja titulētajam kolumbietim Fernando Gavirijam. Beidzamajos 100 metros mūsu sportists ar virsātrumu centās atrast brīvu vietu un uzlabot savu pozīciju. “Durvis” gan pašās beigās bija aizvērtas. Finišā Liepiņam augstā ceturtā vieta, par mata tiesu no labāko trijnieka.

Uzvaru posmā svinēja nīderlandietis Dilans Grūnevegs no Austrālijas komandas “Jayco AlUala” (03:57:07). Otrā vieta Gavirijam (“Movistar”), bet trijnieku noslēdza īrs Sems Benets (“Bora – hansgrohe”). Aiz Liepiņa muguras palika britu čempions Marks Kavendišs, Francijas labākais sprinteris Arno Demārs, Beļģijas čempions Tims Merljē (“Soudla Quick – Step”), austālietis Kalebs Juens (“Lotto Dstny”) un citi.

Kopvērtējumā pirms pēdējiem diviem posmiem līderis ir pasaules čempions Remko Evenepūls, kurš tuvāko sekotāju Lūku Plappu apsteidz par 9 sekundēm. Liepiņš, kurš par kopvērtējumu necīnās, bet koncentrējas uz rezultātiem sprinta etapos, ieņem 105. pozīciju.

Velobrauciens turpināsies sestdien ar 166 kilometru garo sprinta etapu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044