Skujiņš izcīna 23. vietu prestižajā “Kūrnes – Briseles – Kūrnes” klasikā + VIDEO

Svētdien Beļģijā “Trek – Segafredo” komandas un Latvijas izlases šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš izcēlās ar aktīvu sniegumu un ieņēma 23. vietu tradicionālajā “Kūrnes – Briseles – Kūrnes” (UCI 1 Pro kategorija) velobraucienā. Uzvaru 193,1 kilometru garajā distancē svinēja “Jumbo – Visma” komandas beļģu riteņbraucējs Tīšs Benots, kurš bija viens no pieciem izšķirošā atrāviena dalībniekiem.

Līderu piecinieks noformējās pēc viena no garākajiem un stāvākajiem kāpumiem 75 kilometrus pirms finiša. Kāpuma segumu lielā tā daļā veidoja bruģa segums. Bez Benota atrāvienā bija arī viņa komandas biedrs Natans Van Hojdonks, kā arī pazīstamais nobraucienu meistars Matejs Mohoričs (“Bahrain – Victourius”), Tims Velenss (“UAE Team”) un Tako Van der Hūrns (“Intermarche – Circus Wanty”).  

Skujiņš atradās 32 sportistu lielajā sekotāju grupā. Toms uzņēmās iniciatīvu aptuveni 50 kilometrus pirms finiša, kad grupas priekšā centās deldēt līderu piecinieka pārsvaru. Ilgi tas svārstījās ap 2 minūtēm. Tuvojoties Kūrnei, starpību lielā mērā pēc Francijas čempiona Floriāna Senešāla (“Soudal Quick – Step”) snieguma, izdevās samazināt līdz 1 minūtei. Tomēr pēdējos sacensību kilometros šaubu par atrāviena “izdzīvošanu” nebija. Ar nodurtiem deguniem palika virkne lielisku sprinteru, tostarp Eiropas čempions Fabio Jakobsens un “Lotto Dstyny” uzlecošā zvaigzne Arno De Lī.

Taktiskā cīņā par uzvaru, kur skaitliskais pārsvars piederēja “Jumbo – Visma” vīriem, izšķirošs bija Tīša Benota straujais paātrinājums pēdējā kilometra sākumā. Beļģim neviens nespēja sekot. Viņš izcīnīja skaistu uzvaru, trasē pavadot 4 stundas 32 minūtes un 25 sekundes. Spraigā cīņā otro vietu izrāva Van Hojdonks, bet trešā vieta Mohoričam.

Sekotāju grupa finišēja 43 sekundes pēc uzvarētāja. Tās galvgalī vēl viens “Jumbo – Visma” sportists – Kristofs Laports. Labākais no “Trek – Segafredo” bija Jaspers Streivens, kuram desmitā vieta.

Toms Skujiņš finišēja 23. vietā un saņēma piecus UCI pasaules ranga punktus. Jāatzīmē arī Toma paveiktais komandas labā. Sacensībās startēja 172 dalībnieki, no kuriem finišēja 96 sportisti.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044