Aizvadīts LRF tiesnešu seminārs

Aizvadītās nedēļas nogalē sporta centrā “Mežaparks” aizvadīts jau par tradīciju kļuvušais Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) riteņbraukšanas veidu tiesnešu seminārs. Tā laikā esošie un topošie tiesneši apguva LRF un Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) noteikumus.

Tiesnešu seminārs norisinās ik gadu pirms jaunās sezonas sākuma. Tam ir divi galvenie uzdevumi. Pirmkārt informēt par jaunākajām izmaiņām UCI noteiktumos. Bet otrkārt, atsvaidzināt zināšanas par jau ilgstoši spēkā esošiem un praksē bieži izmantotiem noteikumiem. Papildus tam, seminārs ir noderīgs arī tiem velo entuziastiem, kuri vēlas kļūt par tiesnešiem. Iegūtās teorētiskās zināšanas palīdzēs sagatavoties eksāmeniem.

Semināru vadīja LRF tiesnešu kolēģijas priekšsēdētājs Vladislavs Sokolovs, kurš bija sagatavojis apjomīgu prezentāciju. Semināra dalībnieki tika iepazīstināti arī ar LRF sacensību organizatoru noteikumiem 2023. gadam, kā arī ar jaunatnes šosejas riteņbraukšanas tehniskajiem nosacījumiem.

Plānots, ka marta beigās norisināsies tiesnešu eksāmeni. Interesi par tiem izrādījuši vairāki velo entuziasti. Tāpat vairāki jau esošie tiesneši plāno pieteikties UCI līmeņa kursiem un eksāmenam, kur būs iespēja iegūt Nacionālā līmeņa komisāra statusu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044