Lieliskā formā esošais Pluto izcīna Latvijas šosejas riteņbraucējiem pirmo UCI goda pjedestālu šosezon

LETA. Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto sestdien "Olympia's Tour" (UCI kat. 2.2) velobrauciena ceturtajā posmā ierindojās trešajā pozīcijā. Riteņbraucēji līdzenumā ar vienu kategorizēto kāpumu mēroja 161,3 kilometrus. Lielu iespaidu atstāja spēcīgie vēji un lietus.

 Uzvaru izcīnīja nīderlandietis Enco Lejnse no DSM attīstības komandas, kurš distanci veica trīs stundās 59 sekundēs un 11 sekundēs.

Otro vietu ieņēma Dānijas riteņbraucējs Magnuss Baks Klariss ("Restaurant Suri-Carl Ras"), zaudējot labākā rezultāta īpašniekam piecas sekundes, bet Pluto (ABLOC) piekāpās 49 sekundes, noslēdza labāko trijnieku un tika pie viena UCI ranga punkta. Mārtiņš pēdējā kilometrā bija tik ātrs, ka ieguva pat vērā ņemamu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. 

Pirms svētdien paredzētā noslēdzošā velobrauciena posma kopvērtējuma līderis ir Dānijas riteņbraucējs Emīls Milke Vinjebo ("Leopard TOGT Pro"), kurš par četrām sekundēm apsteidz nīderlandieti Larsu Bovenu no "Jumbo-Visma" otrās vienības un par 20 sekundēm - vēl vienu Nīderlandes braucēju Riku Otemu ("Allinq Continental").

Pluto, no Vinjebo atpaliekot 49 sekundes, atrodas desmitajā vietā.

Jau ziņots, ka trešajā posmā finišu nesasniedza Alekss Krasts ("Tartu2024").

"Olympia's Tour" norisinās 67.reizi vēsturē. Pērn Krasts ieguva aktīvākā braucēja balvu un ieņēma 35.vietu, bet Pluto ierindojās 26.pozīcijā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044