Krasts 1. kategorijas sacensībās Francijā aizvada sezonas līdz šim labāko startu + VIDEO

Piektdien Francijā aizvadīts UCI 1. kategorijas viendienu velobrauciens “La Route Adélie de Vitré”, kurā atzīstamu sniegumu demonstrēja “Tartu 2024” komandas Latvijas riteņbraucējs Alekss Krasts. Ogrēnietis 45 kilometrus pirms finiša iniciēja atrāvienu, bet finišā viņam 22. vieta.

“Tartu 2024” komandas sporta direktors Jans Kirsipū bija galvenais faktors tam, ka Baltijas vadošā riteņbraukšanas vienība startēja Francijas kausa kalendārā iekļautajā UCI 1. kategorijas viendienu velobraucienā “La Route Adélie de Vitré”. Igauņu riteņbraukšanas leģenda šajā sacīkstē uzvarējis divas reizes. Sastāvā tika iekļauts arī Latvijas U23 čempions Alekss Krasts.

Riteņbraucēji veica 197,8 kilometru garu distanci, kas bija sadalīta septiņos apļos. Katrā no tiem bija jāpievar vairāki kāpumi, kuru garums bija ap vienu kilometru. Sacensību dienas atrāvienā iesaistījās trīs sportisti. Ar katru apli lielās grupas rindas kļuva plānākas.

Kad līdz finišam bija atlikuši 45 kilometri, uzbrukumu veica mūsu Alekss Krasts. 22 gadus vecais ogrēnietis demonstrēja jaudīgu sniegumu un kopā ar vēl trīs sportistiem spēja panākt līderus. Jau tuvojoties finišam, līderus panāca vēl vairāki riteņbraucēji, tostarp arī galvenais favorīts Braiens Kokards (“Cofidis”). Alekss turpināja būt aktīvs, ejot maiņās.

Pēdējā aplī priekšpēdējā kāpumā mūsu sportists, kurš bija atstājis daudz spēka, sāka zaudēt kontaktu no līderiem. Vienlaikus, Alekss turpināja cīnīties līdz finišam. Cīņā par uzvaru izšķirošs bija norvēģa Fredriks Dversnesa solo uzbrukums. “Uno – X” riteņbraucējs nosargāja pārsvaru un svinēja uzvaru (04:44:56).

Alekss Krasts finišēja 55 sekundes pēc uzvarētāja un 133 dalībnieku konkurencē izcīnīja 22. vietu. Trenera Māra Bogdanoviča audzēknim arī 3 UCI pasaules ranga punktus.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044