Neilands un Liepiņš svētdien aizstāvēs Latvijas godu slavenajā Flandrijas velobraucienā

Svētdien viens pasaules centrālajiem sporta notikumiem neapšaubāmi ir Beļģijā notiekošais Flandrijas velobrauciens. 273 kilometru garajā sacīkstē dosies arī divi Latvijas riteņbraucēji – Krists Neilands (“Israel Premier Tech”) un Emīls Liepiņš (“Trek – Segafredo”). Sacensības tiešraidē būs vērojamas kanālā “Eurosport 1”.

 Sākotnēji bija plānots, ka Flandrijas klasikā redzēsim visus trīs augstākās raudzes Latvijas profesionālos riteņbraucējus. Tomēr pēc Ģentes velobrauciena nedaudz apslima Toms Skujiņš, esot spiests palikt ārpus “Trek – Segafredo” pieteikuma. Tomēr ikvienam Latvijas sporta līdzjutējam būs jātur īkšķi par Kristu Neilandu un Emīlu Liepiņu.

Krists aizvada savu līdz šim labāko sezonas sākumu profesionālajā riteņbraukšanā. Jāizceļ arī pēdējie divi starti Beļģijā. Aizvadītajā nedēļā tika gūta 12. vieta “E3 Saxo” klasikā, bet šo trešdien viņš izcīnīja 21. pozīciju “Dwars door Vlaanderen” velobraucienā. Abās sacensībās Krists aizvadīja ļoti aktīvu sacīksti, veicot uzbrukumus. Tikmēr Emīls Liepiņš pēc sekmīgi aizvadītajiem “Santos Tour Down Under” un “UAE Tour” daudzdienu velobraucieniem, kur atsevišķos etapos guva sesto un ceturto vietu, Beļģijā un Francijā notiekošajās klasikā pamatā koncentrējās uz darbu komandas labā.

Flandrijas klasika notiks jau 107. reizi. Šīs ir pašas prestižākās viendienu sacensības Beļģijā, kurās uzvarēt vēlas ikviens pasaules riteņbraucējs. Distances garums ir 273,3 kilometri. Starts tiks dots Bruges pilsētā, bet finišs Oudenardē.

Pirmie 130 kilometri būs salīdzinoši līdzeni bez bruģa sekcijām. Tomēr tad sāksies īstā Flandrija. 120 kilometru laikā būs jāpievar 19 kategorizētie kāpumi un kopumā 15 bruģa sektori. Slavenākie no pauguriem arī šogad būs – Valkenberga, Kvaremonta, Paterberga, kā arī Kruisberga. Daļa no kāpumiem būs ar bruģa segumu. Sliktu laika apstākļu gadījumā stāvākajos kāpumos nereti sportisti, kuri nav priekšgalā spiesti to pievarēt stumjot velosipēdu pie rokas.

Sacensību scenāriju bijuši dažādi, tomēr ir skaidrs, ka kāpumos peletons sadalīsies un nejaušību šajā sacīkstē pavisam noteikti nebūs. Ja iepriekš bijām raduši redzēt “Quick – Step” komandas dominanci, tad pēdējos divos gados situācija mainījusies. Izcilu sniegumu demonstrē “Jumbo – Visma” vienība ar izcilā formā esošo Voutu van Ārtu priekšgalā. Tāpat ļoti jaudīgs būs Matjē van der Pūls ar komandas biedriem no “Deceunick – Alpecin”.

Pretenzijas un uzvaru noteikti pieteicis Tadejs Pogačars (“UAE Team”). Jāpiemin arī tādi braucēji kā – “Strade Bianche” uzvarējušais “Ineos” braucējs Toms Pidkoks, kurš atguvies pēc traumas, Van Ārta komandas biedri – Kristofs Laports un Tīšs Benots,

divkārtējais pasaules čempions Žiljēns Alafilips (“Soudal – Quick Step”), Nīlsons Pauless (“EF Pro team”), Liepiņa komandas biedri – Mads Pedersens un Jaspers Streivens, kā arī Neilanda komandas biedrs Seps Vanmarke.

Lai arī Krists Neilands sevi no labākās puses apliecinājis aizvadītajās Beļģijas klasikās, tomēr Izraēlas vienības līdera loma ir pieredzējušajam beļģu klasiku meistaram Vanmarkem, kurš pirms nedēļas izcīnīja trešo vietu Ģenetes velobraucienā. Vienlaikus, ir skaidrs, ka Krista loma arī izšķirošajos notikumos būs ļoti nozīmīga un arī no kuldīdznieka varam sagaidīt lielisku rezultātu. Jāpiemin arī, ka Kristam šī būs debija Flandrijas klasikā.

Ļoti stingra kārtība un pienākumu sadale vērojama “Trek – Segafredo” vienībai, kuras līderi – Pedersens un Streivens – noteikti ir pretendenti uz augstākajām vietām. Emīlam Liepiņam paredzēta konkrēta loma, kas varētu būt ne tikai līderu izvešana un noturēšana priekšā, bet arī atrāviena kontrolēšana. Emīls atrodas ļoti labā sportiskajā formā un būs liels palīgs komandai cīņā par augstu rezultātu.

Pērn no četru braucēju lielas līderu grupas uzvarēja Matjē van der Pūls, kamēr Tadejs Pogačars, paliekot iespiests starp Dilanu van Bērlu un Valentēnu Maduā, samierinājās ar ceturto vietu.

Sacensības tiešraidē būs vērojamas kanālā “Eurosport 1”.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044