Belohvoščiks aktīvs “Piva” velobraucienā Itālijā, junioriem starti Beļģijā un Holandē

Latvijas U23 izlases un “Monaco” riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks ar aktīvu sniegumu dienas atrāvienā izcēlies Itālijā notikušajā UCI 2. kategorijas viendienu velobraucienā “Trofeo Piva”, kamēr atzīstamu sniegumu junioru viendienu sacensībās Beļģijā un Nīderlandē aizvadījuši Latvijas velosportisti – Jēkabs Olivers Skrapcis un Gusts Lapiņš.

Kristiāns Belohvoščiks “Monaco” komandā pavada jau trešo sezonu. Latvijas U23 riteņbraucējam tās ir lieliska iespēja startēt laba līmeņa sacensībās gan Itālijā, gan arī Francijā. Nesen Kristiāns startēja “Trofeo Piva” velobraucienā. Tā garums sasniedza 179,2 kilometrus. Trase bija sadalīta desmit apļos ar vienu izteiktu kāpumu katrā no tiem.

Trenera Raivja Belohvoščika audzēknis sacensības aizvadīja ļoti aktīvi, iesaistoties diena atrāvienā un tajā demonstrējot atzīstamu sniegumu. Līdz galam atrāviens gan neizdzīvoja. Kristiāns turpināja cīnīties līdz finišam un 175 dalībnieku konkurencē finišēja 44. vietā. No uzvarētāja Džakomo Villas latvietis atpalika par 2 minūtēm un 27 sekundēm. Jāpiebilst, ka sacensībās startēja pro kontinentālo, kontinentālo un klubu komandas.

Jēkabs Olivers Skrapcis aizvadījis pirmās oficiālās sacensības “Cannibal B Victourius” sastāvā. Smiltenietis startēja Beļģijā notiekošajos Flandrijas un Valonijas reģionu velobraucienos. Abas dienas treneru Mārtiņa Trautmaņa un Agņa Apses audzēknis finišēja 35. vietā attiecīgi 123 un 148 dalībnieku konkurencē. Olivers finišu sasniedza vadošajā grupā. Sacensībās startēja Beļģijas, Nīderlandes, Igaunijas, Ukrainas, Somijas, Lietuvas un citu valstu juniori.

Nīderlandē nacionālā mēroga velobraucienu “Omloop Van Noordwest Overijssel” aizvadījis Gusts Lapiņš (“Gepla-Watersley R+D Road Team”). Latvijas junioru čempions solo braucienā aizvadīja aktīvu sacīksti vējainos apstākļos. Finišā Gustam 32. vieta, 2 minūtes un 28 sekundes aiz uzvarētāja un komandas biedra Floisa Haverdinga.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044