Slavenais “Parīze – Rubē” šogad bez dubļiem, uz starta arī Liepiņš

Svētdien visas dienas garumā Francijas ziemeļos notiks vienas no gada interesantākajām viendienu sacensībām profesionālajā riteņbraukšanā – “Parīze – Rubē”. Otro reizi karjerā slavenajā klasikā startēs arī Latvijas čempions Emīls Liepiņš.

Lai arī nedēļas vidū Rubē apkaimē lija lietus un bruģa sektori bija dubļaini un izteikti slideni, tomēr piektdien un sestdien iztika bez nokrišņiem. Ņemto vērā, ka trase lielā mērā iet pa klajumiem, sacensības izskatās, ka paies bez dubļiem.

Vienās no pasaulē slavenākajām un vēsturiskākajām profesionālās riteņbraukšanas viendienu sacīkstēm šogad startēs Latvijas čempions Emīls Liepiņš. Viņam šī būs otrā dalība “Parīze – Rubē”. 2021. gadā, kad pandēmijas dēļ velobrauciens notika rudenī, Emīls ārkārtīgi smagās un dubļiem bagātajās sacensībās, finišēja 96. vietā. Īpaši episkas bija sportistu, tostarp Emīla sejas pēc finiša. Tās klāja vairāku centimetru bieza dubļu kārta.

Šogad Emīla loma Trek – Segafredo” komandā par Ziemeļu elli dēvētajā klasikā būs ļoti nozīmīga sacensību pirmajā pusē. Latvijas čempions koncentrēsies ne tikai atrāviena kontrolēšanai, bet vēl  svarīgāk būs palīdzēt izteiktajam komandas līderim Madsam Pedersenam izkarot vietu priekšā sākoties izšķirošajiem mirkļiem.

Mads Pedersens ir viens no šī gada “Parīze – Rubē” galvenajiem favorītiem. Lielu favorītu loma ir arī – Matjē van der Pūlam (“Alpecin – Deceunick”), Voutam van Ārtam (“Jumbo – Visma”), Filippo Gannam (“Ineos Grenadiers”). Nevar aizmirst arī par tādiem vīriem kā – Mateju Mohoriču (“Bahrain Victourius”), Matteo Trentinu (“UAE Team”), Arno de Lī (“Lotto Dstny”), Kasparu Asgrēnu (“Soudal Quick – Step”) un citus.

Sacensību garums sasniegs 256 kilometrus. Pirmie 100 kilometri vedīs pa lielceļiem. Sagaidāms, ka šajā posmā izveidosies dienas atrāviens. Ņemot vērā, ka nereti atrāviena dalībniekiem paliek izredzes pacīnīties par augstu rezultātu finišā, sagaidāma ļoti spraiga cīņa jau no pirmajiem kilometriem.

Turpinājumā sekos 30 bruģa sektori. Grūtākie braucējiem un interesantākie skatītājiem būs Arenbergas mežs (161. km), “Mons en Pavele” (208. km) un “Carrefour de’l Arbe” (239,5 km). Finišs kā allaž atradīsies atklātajā Rubē velotrekā, kas sacensībām piedod īpašu šarmu. Uzvarētājs finišā saņems īpašo bruģakmeni, kas ir lieliska atmiņa par šo smago pārbaudījumu.

Atceramies Alekseja Saramotina veiksmīgos sniegumus šajā velobraucienā. 2016. gadā rīdzinieks izcīnīja astoto vietu. Toreiz viņš iesaistījās dienas atrāvienā un spēja pievienoties līderiem pēc sevis panākšanas.

Šī gada velobraucienam jāseko līdzi kanālā “Eurosport1”.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044