Skujiņš izcīna devīto vietu “De Brabantse Pijl” klasikā

Trešdien Beļģijā aizvadītajā UCI Pro sērijas viendienu velobraucienā “De Brabantse Pijl” devīto vietu izcīnījis Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš. Carnikavietis nopelnīja 40 UCI pasaules ranga punktus.

“De Brabantse Pijl” beļģu klasika, kas ir kā gatavošanās šonedēļ gaidāmajām “Amstel Gold Race” velobraucienam, Tomam Skujiņam ir bijusi gana veiksmīga.  Divus gadus atpakaļ carnikavietis šeit izcīnīja augsto piekto vietu.

Šogad sacensības aizritēja izteikti drēgnos laika apstākļos. Lietum pievienojās spēcīgs vējš un aukstums. Startēja kopumā 140 sportisti no 20 komandām. Toms kopā ar ASV sportistu Kvinu Simonsu bija vadošie “Trek – Segafredo” braucēji cīņā par rezultātu. Jāatzīmē arī pasaules eksčempiona Mihala Kvjatkovska (“Ineos”), Beļģijas uzlecošās zvaigznes Arno de Lī (“Lotto Dstny”), “AG2R Citroen” riteņbraucēja Benuā Konfruā un “UAE Emirates” riteņbraucēja Matteo Trentina dalība.

Kopējais distances garums sasniedza 205 kilometri. Pēdējā trases daļa veda pa apļiem ar vairākiem stāviem kāpumiem. Viens bruģa kalns bija arī tas pats, ko riteņbraucēji veica 2021. gada pasaules čempionātā. Kā jau varēja gaidīt galvenā cīņa risinājās tieši apļos. Sekoja virkne atraušanās mēģinājumu. No tiem sekmīgs izrādījās sešu braucēju lielas grupas atrāviens. Zināmākais braucējs no šīs kompānijas bija Francijas eksčempions Remī Kavaņja (“Soudal Quick – Step”)

Toms Skujiņš tikmēr brauca sekotāju grupā, kas ar katru apli kļuva skaitliski mazāka. Toms palika vienīgais no “Trek – Segafredo” vīriem tajā. Starpība līdz līderu sešiniekam pēdējos 20 kilometros bija ap 1 minūti. Sekotāju grupā pietrūka vienotu centienu līderus panākt. Lai arī no sešinieka atpalika divi sportisti, tomēr pilnībā atrāviens netika likvidēts līdz pat finišam.

Uzvaru svinēja franču riteņbraucējs Dirians Godāns (“AG2R Citroen”), kurš trasē pavadīja 4 stundas 51 minūti un 10 sekundes. Otrā vieta īram Benam Hīlijam (“EF Pro team”), kamēr trijnieku noslēdza Benuā Konfruā (+00:00:21), kurš pēdējā kilometrā veica atrāvienu no sekotāju grupas.

Mūsu Toms Skujiņš finišēja sekotāju grupas priekšā un izcīnīja cienījamo devīto vietu, kas pēc divu nedēļu izkrišanas no sacensību aprites slimības dēļ, vērtējams kā labs rezultāts. Toms no uzvarētāja atpalika 25 sekundes. Carnikavietis nopelnīja 40 UCI pasaules ranga punktus.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044