Skujiņš finišē 28. vietā "Amstel Gold Race" velobraucienā, uzvaru svinot Pogačaram

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien Nīderlandē finišēja 28. vietā UCI Pasaules tūrē iekļautajā velobraucienā "Amstel Gold Race", uzvaru svinot slovēnim Tadejam Pogačaram.

Šajās sacensībās riteņbraucēji no Māstrihtas līdz Valkenburgai mēroja 253,6 kilometrus ar 33 kāpumiem, kopumā pārvarot vairāk nekā 3000 kāpuma metrus.

Apmēram 90 kilometrus pirms finiša izveidojās atrāviena grupa, kurā bija godalgas izcīnījušie sportisti. Kad līdz finišam bija palikuši 29 kilometri, Pogačars (UAE) aizbrauca solo atrāvienā, slovēnim sacensības beidzot sešās stundās divās minūtēs un divās sekundēs.

Pēc 38 sekundēm finišēja īrs Bens Hīlijs ("EF Education-EasyPost"), bet divas minūtes un 14 sekundes uzvarētājam zaudēja brits Tomass Pidkoks ("Ineos Grenadiers"), kurš cīņā par trešo vietu uzveica dāni Andreasu Kronu ("Lotto Dstny") un Kazahstānas riteņbraucēju Alekseju Lucenko ("Astana").

Skujiņš ("Trek - Segafredo") finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja četras minūtes un sešas sekundes, latvietim tiekot pie 20 UCI punktiem. No viņa komandas biedriem vislabāko rezultātu uzrādīja dānis Matiass Skelmūse, kurš izcīnīja astoto vietu.

Nefinišēja vairāk nekā puse no sacensību dalībniekiem jeb 97 riteņbraucēji.

"Amstel Gold Race" norisinājās 57. reizi vēsturē. Arī pērn Skujiņš bija 28., Krists Neilands finišēja 72. vietā, bet Emīls Liepiņš - 99. pozīcijā.

Alekss Krasts svētdien piecu dienu velobraucienu "Tour du Loir et Cher" (UCI kat.2.2.) noslēdza kopvērtējuma 34. vietā, citās trīs kategorijās ierindojoties pirmajā desmitniekā.

Luāras un Šēras departamentā notikušais velobrauciens svētdien noslēdzās ar 97,5 kilometru distanci Bluā apkārtnē, 13 reizes veicot apli, kurā bija neliels paugurs.

Uzvaru dažas sekundes priekšā lielajai grupai izcīnīja beļģis Jaspers Dejēgers ("Circus - ReUz - Technord"), kurš kopā ar francūzi Liku Bonifasu ("Vendee U") finišēja divās stundās piecās minūtēs un 23 sekundēs. Krasts ("Tartu2024") bija grupā, kas uzvarētājam zaudēja deviņas sekundes, finišējot 44. pozīcijā.

Kopvērtējumā uzvarēja nīderlandietis Tims Mārsmans ("Metec - Solarwatt p/b Mantel"), bet Krasts, zaudējot vienu minūti un 42 sekundes, bija 34. vietā.

Pirmajā posmā Latvijas U-23 čempions grupas braucienā Krasts izcīnīja otro vietu un pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla UCI līmeņa sacensībās. Latvietis bija astotais sprinteru un aktīvāko braucēju ieskaitē, kā arī devītais jauno braucēju vērtējumā.

"Tour du Loir et Cher" notika 62. reizi.

Savukārt Šamberī apkārtnē svētdien notika Lielās balvas izcīņa sievietēm, 109,9 kilometru distancē finišu nesasniedzot Lijai Laizānei ("Laboral Kutxa Fundacion Euskadi") un Līnai Svarinskai ("Farto-BTC").

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044