Gludavs un Harkins ātrākie grupas finišā “Grudziadz” 1. posmā

Piektdien Polijā ar 102,7 kilometru garo pirmo posmu sākās “La Coupe du President de la Ville de Grudziądz” UCI līmeņa junioru daudzdienu velobrauciens. Sekmīgs starts Latvijas izlasei, kuras sportisti, Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēkņi  Dāvis Gludavs Ģirts Harkins bija divi ātrākie no lielās grupas, ieņemot sesto un septīto vietu. Pēc sekmīga dienas atrāviena uzvarēja dānis Alfrēds Kongštats.

Tradīcijām bagātajā “Grudziadz” velobraucienā, kas notiek pēc trīs gadu pauzes, Latviju pārstāvēja divas junioru komandas – Latvijas izlase trenera Gata Smukuļa vadībā un Daiņa Rituma trenētā “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” vienība. Kopumā sacensības uzsāka 128 sportisti no 24 komandām. Jāizceļ vairāku dāņu komandu dalība, Lietuvas, Ukrainas, Gruzijas, Somijas, Izraēlas izlases, kā arī vietējās poļu komandas.

Pirmajā no četrām dienām sportisti mērojās spēkiem 102,7 kilometru garajā posmā bez lieliem kāpumiem. Sacensību gaitu ietekmēja milzīgs masu kritiens pirmajos kilometros. Tajā iekļuva lielākā daļa peletona, tostarp teju visi latvieši. Rokas savainojums tālāk braukt neļāva dobelniekam Robertam Vondam.

Drīz vien aizgāja arī dienas atrāviens. Tajā iesaistījās pieci sportisti, kuru vidū trīs dāņi un divi poļi. Atrāviena pārsvars pār grupu sasniedza 1 minūti. Distances vidusdaļā no grupas aizmuka Dāvis Gludavs. Liepājnieks teju 20 kilometrus centās pārcelties pie atrāviena, tomēr nesekmīgi. Pēdējos 25 kilometros peletonā iniciatīvu uzņēmās Latvijas izlases sportisti. Ar aktīvu sniegumu izdevās pietuvoties līdz 15 sekundēm, tomēr līdz galam atrāviens noķerts netika. Lielā mērā pietrūka konkurentu atbalsts ķeršanā.

Uzvaru posmā svinēja Dānijas izlases riteņbraucējs Alfrēds Kongštats (02:20:44), kurš otrajā vietā atstāja Marselī Peru no Polijas. Lielā grupa finišēja 28 sekundes vēlāk. Par prieku Latvijas sporta draugiem, divi ātrākie no grupas bija tieši mūsējie. Dāvis Gludavs finišēja sestajā vietā, bet uzreiz aiz viņa izlases sprinteris Ģirts Harkins. Lielisku darbu komandas labā paveica arī – Gusts Lapiņš, Olivers Jēkabs Skrapcis, Markuss Lagzdiņš un Roberts Ļaudanskis. Pirmie četri finišēja lielajā grupā, bet Lagzdiņš un Ļaudanskis sekotāju grupā pēc kritiena pēdējos divos kilometros.

No “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” puišiem visaugstāk ierindojās Kristiāns Markuss Gunne, kuram 41. vieta. Grupā finišēja arī Ralfs Vistiņš un Riks Sipovičs, finišējot attiecīgi 76. un 82. pozīcijā.

Velobrauciens turpināsies sestdien ar 99,5 kilometru garo otro posmu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044