Harkins pēc izcila komandas snieguma svin uzvaru “Grudziadz” otrajā posmā

Latvijas junioru izlases, Murjāņu sporta ģimnāzijas un Smiltenes sporta skolas riteņbraucējs Ģirts Harkins sestdien spraigā grupas finišā izcīnīja uzvaru UCI kategorijas daudzdienu velobrauciena “Grudziadz” otrajā posmā. Izcilu darbu Ģirta panākumā paveica visa Gata Smukuļa trenētā Latvijas izlase.

Jau vakar Latvijas izlases juniori demonstrēja ļoti aktīvu sniegumu “Grudziadz” velobrauciena pirmajā posmā. Dāvis Gludavs un Ģirts Harkins ieņēma pirmās divas vietas lielajā grupā, posmu noslēdzot attiecīgi sestajā un septītajā vietā.

Sestdien sportisti mērojās spēkiem 99,5 kilometru garajā otrajā posmā. Netrūka ne šauro un pauguraino ceļu, ne vēja ietekmes. Jau no pirmajiem kilometriem viena no aktīvākajām komandām bija Gata Smukuļa vadītā Latvijas izlase. Mūsu puiši ne tikai turējās grupas priekšā, bet arī nekautrējās veikt atrāvienus. Īpaši aktīvi brauca – Gusts Lapiņš un Dāvis Gludavs. Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis Dāvis Gludavs arī aizbrauca solo atrāvienā, tomēr pēc vairāk nekā 10 kilometriem priekšā tika panākts. Turpinājumā atkal par sevi runāt lika kuldīdznieks Gusts Lapiņš, kurš allaž bija priekšā. No citu komandu aktivitātēm jāizceļ lietuvieša Kristupa Mikuša uzbrukums, kas arī tika apslāpēts.

Pēdējos 30 kilometros pilnībā iniciatīvu savās rokās pārņēma Latvijas izlase. Roberts Ļaudanskis, Olivers Jēkabs Skrapcis, Gusts Lapiņš, Markuss Lagzdiņš un Dāvis Gludavs turēja augstu tempu un sargāja savu sprinteri Ģirtu Harkinu. Latvieši par sevi mācēja pastāvēt, nekautrējoties iedunkāt konkurentu, kurš mēģināja ielīst mūsu komandas “vagonā”. Tikmēr Dāvis Gludavs izcīnīja otro vietu noslēdzošajā starpfinišā. Pēdējā kilometrā sportisti uzbrauca uz bruģa. Netrūka arī tehnisku pagriezienu.

Mūsu puišu nostrādāja teicami. Lieliskā pozīcijā tika izvirzīts smiltenietis Ģirts Harkins. Viņš savus komandas biedrus nepievīla un spraigā cīņā pārspēja visus konkurentus, svinot skaistu uzvaru. Trasē Ģirts pavadīja 2 stundas un 20 minūtes. Otrajā vietā tika atstāts polis Sižmons Višņevskis.

Gusts Lapiņš finišēja 18. vietā, Olivers Jēkabs Skrapcis 28. pozīcijā, Dāvis Gludavs 31., Roberts Ļaudanskis 43., bet Markuss Lagzdiņš, kurš piedzīvoja kritienu pēdējos trīs kilometros tika ierindots 90. vietā (visi +00:00:00)

No “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” puišiem tāpat kā vakar, arī šodien ātrākais Kristiāns Markuss Gunne, kuram 33. vietā. Riks Sipovičs ieņēma 61. vietu (abi +00:00:00), kamēr Ralfam Vistiņam 74. pozīcija (+00:01:07).

Kopvērtējumā no latviešiem labāko desmitniekā atrodas Ģirts Harkins, kuram sestā vieta (+00:00:25), bet astotais ir Dāvis Gludavs (+00:00:29). Harkins arī ieguvis labākā sprintera kreklu. Sacensībās vēl jāveic divi etapi.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044