Latvijas jaunajiem riteņbraucējiem panākumi Baltijas kausa posmā Otepē

Nedēļas nogalē Otepes pilsētā, Igaunijā notika Baltijas kausa sacensības šosejas riteņbraukšanā, kurās Latvijas sportisti tika pie sešām godalgām. Īpaši jāizceļ jauniešu veikums, kuri uz Latviju atveda četras godalgas.

Divas nedēļas pēc sacensībām Dobelē, Baltijas jaunie riteņbraucēji devās uz Otepes pilsētu Igaunijā. Tur lielajā slēpošanas un biatlona centrā divu dienu garumā risinājās Baltijas kausa sacensības – “Otepe GP” un “Otepe Rattaralli”. Kuplā skaitā sacensībās startēja latvieši. Iztrūka mūsu vadošo junioru, kuri sekmīgi aizvadīja “Grudziadz” velobraucienu Polijā.

Sestdien notikušajā “Otepe GP” mūsu sportistiem četras godalgas. Jaunākajā M12 grupā uzvarēja trenera Oļega Meļeha audzēknis no “Ķekavas NSS” Oskars Pauls Štrauhmanis, kurš tuvāko konkurentu Antu Sebastianu no Vīlandes 8 kilometru garajās sacensībās apsteidza par 1 sekundi.

Zēnu U14 grupā Dobeles kausā uzvarējušais Oskara brālis Kristers Bruno Štrauhmanis finišēja sestajā vietā 54 sportistu konkurencē. Uzvarētājam Ivanam Čornohoram no “Louna – Rattaklubi” ķekavnieks 25 kilometru distancē zaudēja 2 minūtes un 47 sekundes. Šajā braucienā startēja arī meitenes. Jaunietēm Līvai Šlosbergai sestā vieta, Amanda Reilija Zariņa bija astotā, bet Linda Elizbete Brilte desmitā. U14 meiteņu grupā tikmēr Latvijas čempionei Ievai Jurēvičai ceturtā vieta.

Turpināja priecēt Latvijas jaunieši. U16 grupā mūsu puiši no “MSĢ/ RRS” un Kuldīgas meta izaicinājumu labākajiem igauņiem. 45 kilometru garajā distancē līdz finišam nebija skaidrs, kurš uzvarēs. No mūsējiem līderu pulkā izšķirošajos mirkļos bija – Georgs Tjumins, Toms Strēlis un Uvis Zvirbulis. Finišā gan nedaudz ātrāks bija tallinietis Rons Roonī, kurš uzvarēja arī Dobelē. Otrā vieta Georgam Tjuminam, bet trijnieku noslēdza Toms Strēlis (abi +00:00:02). “Kuldīgas NSS/ Goldingen CA” pārstāvošajam saldiniekam Zvirbulim ceturtā vieta. Tehniska neveiksme piemeklēja Latvijas čempionu Helviju Kanceru, kuram jāsamierinās ar 12. vietu.

Junioru un elites apvienotajā braucienā ātrākais no latviešiem bija Rihards Reinfelds, kurš ieņēma devīto vietu 60 kilometru garajā braucienā, uzvarētājam Rometam Pajuram zaudējot 5 minūtes un 12 sekundes. U23 konkurencē MSĢ un “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” braucējam trešā vieta. No junioriem TOP 10 iekļuva kuldīdznieks Kaspars Šalme, kuram sestā vieta. Septītais bija Artjoms Sergijevičs,  bet devītais Kārlis Jānis Dāboliņš.

Otepes velomaratonā, kas notika svētdien, Latvijas braucēji atkal bija starp labākajiem jauniešu grupā. 42 kilometru garajā sacensībās Ronam Roonī šoreiz izdevās uzvarēt pārliecinošāk. Otrās vietas ieguvēju Helviju Kanceru viņš apsteidza par 46 sekundēm. Trijnieku noslēdz Georgs Tjumins, kuram tāds pats laiks kā Kanceram. TOP6 iekļuva arī – Marks Jakobsons un Toms Strēlis (visi “MSĢ/RRS”). Uvim Zvirbulim šoreiz septītā vieta.

Meitenēm jauniešu grupā otro dienu pēc kārtas bija Līva Šlosberga, kamēr Lindai Elizabetei Briltei devītā pozīcija.

Vīru un junioru braucienā Rihards Reinfelds 47 sportistu konkurencē ieņēma 14. vietu, bet starp U23 braucējiem bija ceturtais. Junioru konkurencē augstā sestā vieta “Kuldīgas NSS/ Goldingen CA” pārstāvim Linardam Luksam.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044