Skujiņš šonedēļ piedzīvos debiju “Giro d’Italia”; Svarinska uzsākusi dāmu "Vuelta a Espana"

Sestdien ar individuālo braucienu startēs sezonas pirmā grandtūre “Giro d’Italia”. Debiju prestižajās sacensībās piedzīvos 31 gadu vecais carnikavietis Toms Skujiņš, kurš iepriekšējos gadus startēja “Tour de France”. Tikmēr Līna Svarinska uzsākusi dalību sieviešu “Vuelta a Espana”.

Šogad “Giro d’Italia” atzīmē 106. gadskārtu. Itālijā neapšaubāmi šī grandtūre ir viens no gaidītākajiem un vērienīgākajiem sporta notikumiem. Sacensībās iekļauts 21 posms, kas risināsies no 6. – 28. maijam. Sportistus sagaida divas brīvdienas 15. un 21. maijā.

Tūre iesāksies sestdien ar 19,6 kilometru garu individuālo braucienu Abruzo reģionā. Pirmais nopietnais pārbaudījums kalnos gaidāms septītajā posmā. Ar maksimālajām piecām zvaigznēm kā smagākie etapi novērtēti arī 13., 16., 19. un 20. posms. Finišs 28. maijā gaidāms Romā.

Pēc divu gadu pārtraukuma ar papildus interesi sacensībām varēs sekot Latvijas sporta līdzjutēji. Debiju sezonas pirmajā grandtūrē piedzīvos carnikavietis Toms Skujiņš. Savas karjeras laikā “Trek – Segafredo” riteņbraucējs sešas reizes piedalījies grandtūrēs. Piecas reizes “Tour de France”, bet vienu reizi “Vuelta a Espana”. Individuāli augstvērtīgākais rezultāts Tomam ir izcīnītā otrā vieta “Tour de France” posmā 2020. gadā.

Toma pārstāvētā komanda uz “Giro d’Italia” dodas ar izteikto līderi līdzenuma etapos – pasaules eksčempionu Madsu Pedersenu. Viens no komandas mērķiem ir cīņa par labākā sprintera kreklu. Cīņu par kopvērtējumu ietekmēja mājinieku favorīta Džulio Čikones izkrišana no sastāva vīrusa “Covid 19” dēļ. Varam gaidīt, ka kalnainākos etapos komanda cerēs uz sekmīgiem atrāvieniem.

Toms pēdējos gadus sevi apliecinājis kā vienu no gudrākajiem un taktiskāk domājošajiem riteņbraucējiem visā pasaules tūrē. Viņš ir gatavs gan atdot visus spēkus komandas labā, gan arī iniciatīvu uzņemties pats. Nav izslēgts, ka carnikavieti redzēsim kādā sekmīgā atrāvienā, kur viss būs atkarīgs gan no paša, gan apstākļu sakritības.

Līna Svarinska spāņu komandas “Farto” sastāvā tikmēr uzsākusi sieviešu “Vuelta a Espana”, kas norisinās devīto gadu. Tūrē iekļauti septiņi posmi. Pirmais no tiem svētdien bija komandu brauciens. Uzvarēja “Jumbo – Visma”, bet Līnas komandai noslēdzošā 23. pozīcija. Šodien sportistes veic 105,8 kilometru garu sprinta etapu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044