Skujiņš ar lielisku sniegumu sekmē Pedersena otro vietu un pats finišē devītais "Giro d'Italia" 3. posmā

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš pirmdien finišēja devītajā vietā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" trešajā posmā, uzvaru posmā svinot austrālietim Maiklam Metjūzam. LETA informācija. 

213 kilometrus garā posma beigu daļā bija jāpārvar viens ceturtās un viens trešās kategorijas kāpums.

Lielās grupas finišā ātrākais bija Metjūzs ("Jayco AlUla"), kurš finišēja pēc piecām stundām vienas minūtes un 41 sekundes un apsteidza dāni Madsu Pedersenu ("Trek - Segafredo") un "Alpecin-Deceuninck" riteņbraucēju no Austrālijas Kedenu Grovzu. 

Skujiņš ar tādu pašu laiku kā uzvarētājam finišēja devītais, nopelnot 30 pasaules ranga punktu. Jāatzīmē, ka Toma un vēl trīs "Trek - Segafredo" riteņbraucēju uzdevums pēdējos 30 kilometros bija turēt priekšējā daļā Madsu Pedersenu. Toms ne tikai paguva pirms izšķirošajiem mirkļiem palīdzēt Madsam, bet arī pats cīnījās finiša spurtā, tajā ieņemot devīto vietu. Jāizceļ, ka ne visiem sprinteriem izdevās "idzīvot" peletonā kāpumus.

Kopvērtējumā pirmā posma uzvarētājs beļģis Remko Evenepūls ("Soudal - Quick Step") portugāli Žuānu Almeidu "(UAE Team Emirates") apsteidz par 32 sekundēm, bet slovēni Primožu Rogliču ("Jumbo-Visma") - par 44 sekundēm.

Skujiņš līderim zaudē divas minūtes un desmit sekundes, ieņemot 33.vietu 176 braucēju konkurencē.

Šogad tūrē paredzēts 21 posms, velobraucienam noslēdzoties 28.maijā Romā.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Džeijs Hindlijs, kļūstot par pirmo Austrālijas riteņbraucēju, kuram izdevies uzvarēt prestižā velobrauciena kopvērtējumā.

Skujiņš prestižajā tūrē piedalās pirmo reizi karjerā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044