"ZZK" 30 gadu jubilejas sacensībās Vēvers uzvar individuālajā, igaunis Auss grupas braucienā + FOTO, REZULTĀTI

Vakar, 10. maijā, Biķernieku kompleksajā spora bāzē norisinājās titulētās riteņbraukšanas komandas un labi zināmā velo veikala “ZZK” 30 gadu jubilejas un 1. kategorijas starptautiskās šosejas riteņbraukšanas sacensības, kur individuālajā braucienā labākos rezultātus uzrādīja pasaules veterānu čempionātu medaļnieks Ģirts Vēvers un Madara Āboma, bet grupas braucienā spraigā finiša sprintā uzvaru izcīnīja Ārons Auss . Foto: Māris Vancevičs. Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis.

Viena no vadošā velo veikala “ZZK”, ko 1993. gadā dibināja Jānis Zviedris, Normunds Zviedris un Sergejs Kulago, 30 gadu jubilejas sacensības bija izsaukusi lielu interesi gan riteņbraucēju vidū, gan arī triatlonistu vidū, sacenšoties pēc jaunā koncepta divās disciplīnā – individuālajā braucienā un arī grupas braucienā.
Individuālajā braucienā dažādās vecuma grupās uz starta izgāja pāri par 90 dalībniekiem, bet grupas braucienā 14 apļus jeb 77km veica vairāk nekā simts riteņbraucēju.

Vispirms riteņbraucēji sacentās individuālajā braucienā, kur favorīta statusu apliecināja Master grupas pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Ģirts Vēvers (Goldingen Cycling Team), kurš 16,5km distanci veica 20:37, vidējo tempu turot ātrāku par 47km stundā. Vistuvāk individuālās distances meistaram Vēveram bija pagājušā gada U23 vicečempions un iepriekš junioru čempions grupas un individuālajā braucienā Matīss Kaļveršs, bet ļoti līdzīgajā cīņā par trešo vietu absolūtajā vērtējumā abu labāko junioru starpā 2022. gada U18 grupas 1. vietas ieguvējs Gusts Lapiņš (Watersley Race & development cycling team) par 0,4 sekundēm apsteidza pagājušā gada U16 grupas uzvarētāju Jēkabu Oliveru Skrapci (MSĢ/ VeloLifestyle Smiltenes BJSS). Ļoti tuvu trijniekam bija arī Master-1 grupas labākais braucējs un 4. vietas ieguvējs Arvis Sprude (Goldingen Cycling Team), līdz trijniekam absolūtajā vērtējumā pietrūkstot sekundei.

Sievietēm 11km distancē uzvaru svinēja 2020. gada vicečempione un pērn 6. vietu valsts čempionātā ieguvusī Madara Āboma, noturot tempu 40,2km/h un tuvāko sāncensi apsteidzot par 17 sekundēm, tādējādi arī sviedēm pirmās divas vietas šķirot tādai pašai atstarpei kā vīriešiem. Līdzīgajā cīņā par otro vietu 2021. gada junioru čempione Evelīna Ermane-Marčenko par 4 sekundēm apsteidza pagājušā gada W1 grupas uzvarētāju Kristu Pūcīti.

Vakara nagla “ZZK” jubilejas sacensībām bija 77km (14 apļi) grupas brauciens, kas noritēja interesanti, jo ik pa laikam notika kādi vairāki nelieli atrāvieni. Trijos starpfinišos, kas bija 4., 8. un 12. apļa beigās un kur notika cīņā par automazgātuves “Songwash” dāvanu kartēm, bija katrā savs uzvarētājs – Māris Bogdanovičs (Dobeles Dzirnavnieks/FeelFree), Dāvis Gludavs (MSĢ / RK Liepāja) un Ārons Auss (Tartu 2024 Cycling Team).

Pēdējā aplī līderu grupā atradās vairs 15 riteņbraucēji, bet, izbraucot finiša taisnē, bija skaidrs, ka uzvarētājs tiks noskaidrots no līderu kvarteta – Auss, Gludavs, Rihards Reinfelds (Dobeles Dzirnavnieks/FeelFree) un Kristaps Šalme (Goldingen Cycling Academy), kaut arī viņi pārējiem priekšā bija pāris sekundes. Ātrākais finiša spurts padevās pirmo reizi Latvijā startējušajam, 19 gadus vecajam pagājušā gada Igauijas junioru vicečempionam grupas braucienā Ausam, esot par dažiem metriem priekšā un izcīnot uzvaru (1:40:02), bet Gludavam ar Šalmi iegūstot attiecīgi otro un trešo vietu. Vidējais temps vadošajiem bija nedaudz virs 45km stundā.

Tad sekoja abi komandas biedri Reinfelds un ātrākais finišā no pārējiem vienpadsmit līderu grupā Bogdanovičs, bet sešinieku noslēdza vakardienas sacensību galvenās komandas “ZZK” pārstāvis Ēvalds Pavlovs. No sievietēm vislabāk nostartēja Lāsma Elza Vaivode, kura līdz pat pēdējiem apļiem vienīgā no sievietēm nobrauca galvenajā grupā ar vīriešiem un finišēja 45. vietā (+1:24). Otrā starp dāmām bija Āboma, bet ļoti līdzīgajā sprintā par trešo vietu, Anita Antone apsteidza Lindu Eihmani.

REZULTĀTI PIEEJAMI ŠEIT:

MĀRA VANCEVIČA FOTO GALERIJA PIEEJAMA ŠEIT:

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044