Skujiņam kritiens, mainīts velosipēds un 7. vieta “Giro d’Italia” astotajā posmā

Latvijas izlases un “Trek – Segafredo” komandas riteņbraucējs Toms Skujiņš sestdien iesaistījās sekmīgā dienas atrāvienā “Giro d’Italia” daudzdienu velobrauciena astotajā posmā, finišējot augstajā septītajā vietā. Cīņu par uzvaru nopietni ietekmēja kritiens un velosipēda maiņa vienā no izšķirošajiem mirkļiem.

Tūres astotajā posmā riteņbraucēji veica 207 kilometru garu distanci ar vienu otrās un diviem ceturtās kategorijas kāpumiem. Šis etaps bija parocīgs sekmīgam dienas atrāviens no braucējiem, kuru ambīcijas nav cīņa par uzvaru lielajā kopvērtējumā.

Pirmajā distances pusē notika ļoti spraiga cīņa par iespēju iekļūt dienas atrāvienā. Kā allaž aktīvi bija “Trek – Segafredo” vīri, Tomu Skujiņu ieskaitot. Latvietis sākumā bija viens no pieciem atrāviena braucējiem, vēlāk pievienojoties vēl astoņiem riteņbraucējiem. Viens no spēcīgākajiem atrāviena braucējiem bija īru zvaigzne Bens Hīlijs.

Tieši viņš 50 kilometrus pirms finiša Capučīni kāpumā veica solo uzbrukumu. Toms bija tuvākais sekotājs, izcīnot arī otro vietu kalnu starpfinišā. Diemžēl, bet Toms piedzīvoja kritienu. Nācās mainīt velosipēdu un zaudēt gan laiku, gan pozīcijas. Carnikavietis gan nedomāja padoties, turpinot sacensības otrajā sekotāju grupā.

Lielā grupa otro reizi veicot Capučīni kāpumu jau no līdera Hīlija atpalika vairāk nekā sešas minūtes, kamēr Skujiņš bija ap trīs minūšu attālumā. Pēdējos kilometros šaubas par uzvarētāju tika noņemtas. Īrs pārliecinoši izcīnīja solo uzvaru, trasē pavadot 4 stundas 44 minūtes un 24 sekundes. Tuvākā sekotāju grupa finišēja 1 minūti un 49 sekundes vēlāk. Tās galvgalī kanādietis Dereks Gī, kurš pēdējos metros pārspēja Itālijas čempionu Filippo Zannu.

Toms Skujiņš jau trešo reizi šajā tūrē iekļuva labāko desmitniekā. Pie trenera Jāņa Krišlauka karjeru sākušais velosportists finišēja septītajā vietā, 3 minūtes un 51 sekundi pēc uzvarētāja.  Pavisam noteikti rezultāts būtu bijis vēl augstāks, ja vien garām ietu neveiksmes izšķirošajos mirkļos.

Pēdējos metros kopvērtējuma galvgalī attiecības kārtoja favorīti. Atrāvienu no grupas veica Primožs Rogličs, kuram pievienojās divi “Ineos” riteņbraucēji – Geraints Tomass un Tao Geoghegans Hārts. Šai trijotnei izdevās finišēt 14 sekundes priekšā galvenajam favorītam Remko Evenepūlam.

Kopvērtējuma vadību saglabā “DSM” vienības Norvēģijas riteņbraucējs Andreass Rikardsens, kurš tuvāko sekotāju Evenepūlu apsteidz par 8 sekundēm. Uz trešo vietu pakāpies Rogličs, kurš līderim zaudē 38 sekundes.

Toms Skujiņš pēc sekmīgā posma pakāpies no 38. uz 30. vietu, 9 minūtes un 9 sekundes aiz līdera. Tūre pirms pirmdien gaidāmās pirmās brīvdienas turpināsies svētdien, kad tiks veikts 35 kilometru garš individuālais brauciens.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044