Bogdanovičs triumfē; juniori rāda zobus Baukša piemiņas kausā Kuldīgā + FOTO GALERIJA

Aizvadītās nedēļas nogalē Kuldīgā notika leģendārā riteņbraukšanas trenera Jāņa Baukša piemiņas kausa sacensības šosejas riteņbraukšanā. Open sporta braucienā abas dienas uzvarēja dobelnieks Māris Bogdanovičs. Spraigas sacensības bija arī jaunatnes grupās.

Baukša piemiņas kauss šogad risinājās divu dienu garumā. Sacensības organizēja Kuldīgas novada sporta skola sadarbībā ar “Goldingen Cycling club”. Sestdien notika grupas brauciena sacensības, bet dienu vēlāk Kuldīgas pilsētas ielās risinājās ļoti skatāmais kritērija brauciens.

Grupas brauciena sacensības risinājās jaunā, ļoti interesantā aplī. No Priedaines riteņbraucēji devās uz Ēdoli, kur tika veikti vairāki apļi. Distances segums vietām bija ar dubultās virsmas apstrādi, kas braucienu padarīja prasīgāku no braucējiem.

80 kilometru garajā Open sporta braucienā, kurā sacentās juniori, elites, U23 un amatieru sportisti, distancēs laikā sekoja virkne atrāvienu. Ļoti jaudīgi elites un vadošajiem amatieriem, konkurenci sastādīja mūsu labākie juniori, īpaši izceļoties Dāvim Gludavam. Izšķirošajam atrāvienam gan viņam spēka un veiksmes nepietika.

Pirms finiša vadībā atradās 11 sportistu liela grupiņa. Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā, kur galvenā cīņa bija starp Māri Bogdanoviču un Jāni Rubiku. Uzvaru svinēja “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” pārstāvis Bogdanovičs (01:56:19), otrajā vietā atstājot “Dako Ziemeļvidzeme” pārstāvi Rubiku. Trijnieku noslēdza “ZZK” komandas braucējs Emīls Ribaks, kuram arī uzvarētāja laiks.

No junioriem ātrākais bija “MSĢ/ VeloLifestyle Smiltenes BJSS” pārstāvis Olivers Jēkabs Skrapcis, kuram absolūtajā ieskaitē ceturtā vieta. Otrais junioru ieskaitē Filips Lucēvičs no “RRS” (+00:00:03), bet trešais “Goldingen CA” pārstāvis Linards Lukss (+00:00:03).

60 kilometru garajā jauniešu braucienā jau no sākuma no konkurentiem atrāvās – “MSĢ/ RRS” pārstāvis Toms Strēlis un kuldīdznieks Gatis Gruntiņš. Ņemot vērā, ka abi pārstāvēja vadošās komandas, grupā nebija lielas vēlmes līderus panākt. Finišā uzvarēja Strēlis, kamēr Gruntiņam otrā vieta. Grupa sekoja 2 minūtes un 56 sekundes vēlāk, tās galvgalī esot Helvijam Kanceram, kuram trešā vieta. TOP6 iekļuva arī – Marks Jākobsons, Gustavs Gidrēvičs un Mārtiņš Purbērziņš.

Dāmu konkurencē šai pat distancē uzvarēja Lāsma Elza Vaivode (“LiVelo”, kurai sekoja Anita Anotne (“Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” un Egle Dubaiskaite no Lietuvas.

U14 zēnu grupā 35 kilometru garajā distancē viss izšķīrās finiša spurtā, uzvaru svinot Valtam Skujiņam no “RRS”. Nepilnu sekundi viņam zaudēja un otro vietu ieguva Dobelē uzvarējušais Ķekavas NSS pārstāvis Kristers Bruno Štrauhmanis, kamēr mājiniekam Rūdolfam Šulcam trešā vieta (+00:00:01).

Meitenēm šajā pat grupā pirmā “RRS” pārstāve Kate Skujiņa, kura par mata tiesu apsteidza Ievu Jurēviču. Trijnieku noslēdza Karlīna Kārkliņa. Visbeidzot jauniešu meiteņu grupā uzvarēja Lietuvas riteņbraucēja Monika Liutinskaite no Klaipēda. Otrajā un trešajā vietā sekoja – Katrīna Amanda Kozlovska un Līva Šlosberga (abas “RRS”).

Rezultāti amatieru grupās:

Master1:

1. Kristaps Knops, Evelo team, 01:56:20

2. Arvis Sprude, Golingen CT, +00:00:02

3. Nauris Inovskis, Evelo team, +00:00:03

Master2:

1. Ģirts Vēvers, Goldingen CT, 01:56:24

2. Māris Kaļveršs, Salaspils, +00:00:45

3. Agnis Apse, VeloLifestyle/ Smiltenes BJSS, +00:00:46

Svētdien Kuldīgas ielās notika aizraujošais kritērija brauciens par nepilnus divus kilometrus garo apli. Trase bija ātrāka ar pāris pagriezieniem un līkumiem. Open sporta braucienā visnaskāk punktus vāca Māris Bogdanovičs, kurš bija aktīvākais braucējs. Sīvāko konkurenci viņam sagādāja juniors Dāvis Gludavs, kā arī pērnā gada Latvijas čempions kritērijā Artis Roze. Jāizceļ arī Olivera Jēkaba Skrapča, Kaspara Šalmes, Kristapa Knopa un Riharda Reinfelda jaudīgais sniegums.

Pirms finiša no konkurentiem aizmuka Bogdanovičs un Knops, nopelnot lielos punktus. Elites, U23 un amatieru grupā uzvarēja Māris Bogdanovičs, Artim Rozem otrā, bet Kristapam Knopam trešā vieta. Junioros pirmais Dāvis Gludavs, otrais Olivers Jēkabs Skrapcis, bet trešais Kaspars Šalme.

Jauniešiem līdz galam spēja tikt vien desmit braucēji. Uzvarēja Arvīds Logins no “MSĢ/RRS”, kurš iekrāja 40 punktus. Par diviem mazāk viņa komandas biedram Helvijam Kanceram, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Mārtiņš Purbērziņš (16 punkti).

Zēniem U14 grupā dominēja mājinieks Lūkass Sitņiks. Trenera Viestura Lukševica audzēknis nopelnīja 41 punktu. Otrā vieta Valtam Skujiņam (21 punkts), bet trijnieku noslēdza vēl viens kuldīdznieks Rūdolfs Šulcs.

U16 jauniešu meiteņu grupā uzvarēja lietuviete Goda Vizgaudaite, kamēr labākā no latvietēm bija Līva Šlosberga, ieņemot trešo vietu. U14 meiteņu grupā triumfs Katei Skujiņai, kurai sekoja Karlīne Kārkliņa. Mājiniece Ieva Gaile uzvarēja meiteņu U12 grupā, apsteidzot Šarloti Kļumeli un Nonnu Vlasenko.

Visbeidzot U12 puišu grupā Everts Buliņš no “RRS” bija ātrākais. Otrā vieta dobelniekam Eduardam Eihmanim, kamēr trešais finišā kuldīdznieks Māriņš Urbāns.

Latvijas kauss no 9. – 11. jūnijam turpināsies Smiltenē, kur jau 67. reizi notiks “Smiltenes kauss”.

FOTO GALERIJA PIEEJAMA ŠEIT:

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044