Atvērta reģistrācija leģendārajam “Smiltenes kausam” riteņbraukšanā + NOLIKUMS

Mājaslapā www.bulta.lv/smiltene sākusies dalībnieku pieteikšanās vērienīgajam un tradīcijām bagātajam “Smiltenes kausam” riteņbraukšanā. Sacensības šogad risināsies  trīs dienu garumā no 9. – 11. jūnijam. Iespēja piedalīties būs ikvienam velo cienītājam neatkarīgi no vecuma vai sportiskās sagatavotības.

“Smiltenes kauss”, turpinot savu attīstību gadu no gada, šogad notiks trīs dienu garumā. Sacensībām prestižu iedos Baltijas jaunatnes kausa posma statuss junioriem, kā arī Latvijas čempionāts daudzdienu braucienā U14 zēnu un meiteņu grupām, kā arī U16 jauniešu puišu grupai.

Vienlaikus, organizatori nav aizmirsuši par to, lai pasākums būtu pieejams ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam. Saglabāts gan tautas brauciens, gan veselības brauciens. Pie tam, pateicoties Smiltenes novada pašvaldības un vietējo uzņēmumu atbalstam, visiem Smiltenes novada iedzīvotājiem dalība sacensībām ir bezmaksas.

Šogad “Smiltenes kausu” ievadīs prologs, jeb individuālais brauciens. Piektdienas, 9. jūnija, pievakarē lieli un mazi braukt gribētāji pulcēsies kartingu trasē, kur visus sagaida 1 kilometra garš kartingu trases aplis uz laiku. Pirmie distancē dosies daudzdienu sacensību dalībnieki U14 zēnu, kā arī U16 zēnu un meiteņu grupās. Tam sekos Open brauciens, kurā piedalīties varēs ikviens velo cienītājs neatkarīgi no sportiskās sagatavotības. Uzvarētājas absolūtajā ieskaitē saņems 100,00 EUR naudas balvu. Smiltenes kartingu trase no ļoti tehniska, bet reizē ātra un interesanta.

Sacensību otrā diena notiks Smiltenes pagasta un pilsētas teritorijā. Starta un finiša vieta uz leģendārā Bruģa kalna. Organizatori pēc gada pārtraukuma atgriezuši braucējiem tik iecienīto apli, kas no bruģa kalna vedīs stadiona virzienā, kam sekos tehniskais posms pāri Ūdenskrituma tiltam un gar Tepera prominādi. Neizpaliks Vecais parks, kurā īpaša “odziņa” būs straujais nobrauciens līdz Brūzim. Šajā braucienā pirmo etapu aizvadīs U14 zēnu, kā arī U16 zēnu un meiteņu braucēji daudzdienu sacensībās. Tam sekos Open sporta brauciens, kas solās būt īpaši aizraujošs vietējiem līdzjutējiem.

“Smiltenes kausa” kulminācijas diena gaidāma svētdien, 11. jūnijā. Sacensību centrs atradīsies Vidzemītes stadionā. Tikmēr trase vedīs Raunas un Priekuļu virzienā. No rīta kā pirmie sacensības atklās U12 grupas zēnu un meiteņu, kā arī U14 grupu braucēji, veicot 20 kilometru garu distanci. Sekos daudzdienu sacensību noslēdzošais posms U14 zēnu un U16 meiteņu grupai. Pēc tam uzvarētāju kopvērtējumā noskaidros arī U16 grupas puiši, ar kuriem vienā braucienā startēs dāmu elites, U23, amatieru un CFA grupu sportistes. Jāpiezīmē, ka daudzdienu brauciena dalībnieki sacentīsies par bruģakmens trofejām.

Centrālais starts tiks dots pulksten 14:15, kad uz Priekuļiem dosies “Dako Ziemeļvidzeme” Open sporta brauciena dalībnieki. 5 minūtes vēlāk sekos arī 40 kilometru garais “Vudlande” Tautas un 20 kilometru garais “AL Mežs” Veselības brauciens. Tajos laipni aicināti piedalīties gan Smiltenes, gan apkārtējo novadu iedzīvotāji, kuriem sirdij tuva aktīvā atpūta kopā ar draugiem, ģimeni, darba kolēģiem vai domubiedriem. Nav aizmirsts arī par mazajiem riteņbraucējiem. 12:30 Vidzemes stadionā notiks “ASE” Bērnu braucieni.

Mājaslapā www.bulta.lv/smiltene ir sākusies dalībnieku reģistrācija, kas ilgs līdz pat 8. jūnijam. Dalībniekiem, izņemot daudzdienu braucienu, ir iespējams pieteikties uz katru no dienām atsevišķi. Dalības maksas ir no 8,00 – 20,00. Jāņem vērā, ka dalībnieks ir reģistrējies tajā brīdī, kad veikta dalības apmaksa.

“Smiltenes kausa” pirmsākumi meklējami aizvadītā gadsimta sešdesmitajos gados. Laika gaitā sacensības kļuva par vienu no gaidītākajiem un prestižākajiem velo notikumiem ne tikai mūsu valstī, bet apkārtējā reģionā. Pasākums tika atjaunots 2019. gadā, ik gadu pulcējot ap 500 braukt gribētāju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas. Divus gadus “Smiltenes kauss” ir atzīts par Smiltenes novada gada sporta notikumu.

NOLIKUMS PIEEJAMS ŠEIT:

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044