Atrāvienu meistars Skujiņš dramatiskā galotnē finišē sestais "Giro d'Italia" 14. posmā + VIDEO

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek - Segafredo" komandas sestdien, 20. maijā, prestižā velobrauciena "Giro d'Italia" posmā atkal piedalījās atrāvienā, ilgu laiku bija līderu trijniekā, bet finiša spurtā ieņēma sesto vietu. Skujiņa grupa tika panākta pēdējos 500 metros. LETA informācija.

 Tā ir piektā reize, kad Skujiņš šī gada tūrē iekļūst labāko desmitniekā. Pirms pāris dienām Skujiņš sensacionāli bija otrais, vienā posmā viņš bija trešais, bet tad vēl viņa kontā septītā un devītā vieta.

Sākoties pēdējam kilometram, līderu trijnieku noķēra pieci sekotāji, līdz ar to finiša spurtā uzvarētāju noskaidroja astoņu riteņbraucēju grupa. Neilgi pirms finiša no grupas atpalika divi riteņbraucēji, bet vēlāk Skujiņš samierinājās ar sesto pozīciju. Toms distances laikā spēja vienatnē pārcelties pie līderu grupas un bija aktīvākais tās braucējs. 

Uzvaru finiša spurtā izrāva vācietis Niko Dencs, aiz sevis atstājot kanādieti Dereku Džī un itāli Alberto Betiolu. Par sekundi atpalika Beļģijas braucējs Laurencs Rekss ("Intermarche - Circus - Wanty") un itālis Davide Ballerīni ("Soudal - Quick Step"), bet Skujiņš ("Trek - Segafredo") finišēja sestais, uzvarētājam zaudējot četras sekundes.

Latvijas riteņbraucējs šajā posmā nopelnīja 45 pasaules ranga punktus.

194 kilometrus garais posms sākās Šveicē, bet beidzās Itālijā, distances pirmajā pusē sportistiem pārvarot pirmās kategorijas kalnu.

Tikmēr kopvērtējuma līderi kārtējā aukstā un lietainā posma beigās finiša līniju šķērsoja vairāk nekā 21 minūti aiz Denca.

Tādējādi francūzis Bruno Armirajs ("Groupama - FDJ"), kurš finišēja 15.vietā, kļuva par pirmo francūzi šajā gadsimtā, kurš uzvilcis kopvērtējuma līdera krekliņu. Iepriekšējo reizi Francijas riteņbraucējs velobrauciena vadībā bija 1999.gadā, kad tas pa spēkam bija Lorānam Džalabēram.

Armiraja pārsvars pār birtu braucēju Geraintu Tomasu ("Ineos Grenadiers") ir minūte un 41 sekunde, bet vēl divas sekundes no līdera atpaliek slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma").

Skujiņš ir pakāpies uz 23.vietu, līderim zaudējot 14 minūtes un septiņas sekundes. Sprinteru klasifikācijā ar 71 punktu viņš ir pakāpies uz piekto vietu, bet "kalnu karaļa" vērtējumā ar 42 punktiem viņš ir ceturtais.

Galvenie notikumi posmā norisinājās pirms kategorizētā kāpuma, kad no lielās grupas aizbēga gandrīz 30 riteņbraucēji, Skujiņu ieskaitot.

Četri braucēji aizbēga arī no šīs grupas, kad līdz finišam bija atlikuši aptuveni 60 kilometri, taču sekotāji viņus noķēra neilgi pirms finiša līnijas.

"Giro d'Italia" debitants Skujiņš šogad ir izcīnījis vienu otro un vienu trešo vietu, vēl trijos etapos finišējot pirmajā desmitniekā.

Šogad tūrē paredzēts 21 posms, velobraucienam noslēdzoties 28.maijā Romā.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Džeijs Hindlijs, kļūstot par pirmo Austrālijas riteņbraucēju, kuram izdevies uzvarēt prestižā velobrauciena kopvērtējumā.

Latvijas braucējiem lielākais sasniegums ir Pjotra Ugrjumova kopvērtējumā izcīnītā otrā un trešā vieta attiecīgi 1993. un 1995.gadā. Uzvaru etapā 1999.gadā izcīnīja Romāns Vainšteins, kamēr uz goda pjedestāla ir kāpis arī Andris Naudužs, kurš 2004.gadā bija trešais vienā no etapiem.

Informācija tiks papildināta

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044