Skujiņš finišē līderu grupā "Giro d'Italia" 17. posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš trešdien daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 17.posmā, finišējot kopā ar lielo grupu, ieņēma 49.vietu, kamēr finiša spurtā uzvaru izcīnīja itālis Alberto Dainēze.

 Lielāko daļu brauciena līderu grupā bija tikai četri riteņbraucēji, apsteidzot tuvākos sekotājus par apmēram divām minūtēm, taču nedaudz vairāk kā 20 kilometrus līdz finišam solo ātrāviens izdevās beļģim Sennam Leisenam, kamēr pārējos braucējus noķēra peletons.

Savukārt mazāk nekā kilometru līdz finišam arī beļģi panākt izdevās peletonam, un finiša spurtā uzvaru svinēja Itālijas riteņbraucējs Dainēze (DSM), kuram sekoja tautietis Džonatans Milans ("Bahrain - Victorious") un austrālietis Maikls Metjūzs ("Jayco AlUla").

Skujiņš ("Trek-Segafredo") finišēja kopā ar lielo grupu, kuras priekšgalā bija arī uzvarētājs, distanci veicot četrās stundās 26 sekundēs un astoņās sekundēs. Lielās grupas sastāvā ar vienādu laiku finišu sasniedza 95 riteņbraucēji.

Kopvērtējumā pirmo vietu saglabā Geraints Tomass no Lielbritānijas ("Ineos Grenadiers"), kurš par 18 sekundēm apsteidz portugāli Žuānu Almeidu (UAE), bet par 29 sekundēm - slovēni Primožu Rogliču ("Jumbo-Visma").

Skujiņš Tomasam zaudē 44 minūtes un 23 sekundes, ieņemot 32.vietu. Latvietis ir atkāpies uz piekto vietu sprinteru vērtējumā un ieņem sesto vietu "kalnu karaļa" ieskaitē

Šogad tūrē paredzēts 21 posms, velobraucienam noslēdzoties 28.maijā Romā.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Džeijs Hindlijs, kļūstot par pirmo Austrālijas riteņbraucēju, kuram izdevies uzvarēt prestižā velobrauciena kopvērtējumā.

Latvijas braucējiem lielākais sasniegums ir Pjotra Ugrjumova kopvērtējumā izcīnītā otrā un trešā vieta attiecīgi 1993. un 1995.gadā. Uzvaru etapā 1999.gadā izcīnīja Romāns Vainšteins, kamēr uz goda pjedestāla ir kāpis arī Andris Naudužs, kurš 2004.gadā bija trešais vienā no etapiem.

 LETA informācija

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044