Stūriškai labākais apļa laiks un 9. vieta PK BMX superkrosā 1. posmā

Sestdien Turcijas pilsētā Sakarjā ar pirmo posmu startējusi jaunā Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Visaugstāk no pieciem Latvijas sportistiem tika pērnā gada Pasaules kausa kopvērtējuma ieguvēja Veronika Monika Stūriška, kura dāmu U23 grupā pusfinālā ieņēma piekto vietu, sacensības noslēdzot devītajā vietā. Trenera Ģirta Kātiņa audzēkne sasniedza arī labāko apļa laiku starp visām U23 grupas sportistēm.

 Dāmu U23 grupas sacensībās startēja 38 sportistes. Starp viņām arī divas Latvijas pārstāvēs – pērnā gada Pasaules kausa ieguvēja Veronika Monika Stūriška un debitante Paula Kibare. Jāatzīmē, ka sacensības ievērojami aizkavēja spēcīgais lietus.

Veronika, kura bija spiesta startēt ar savainojumu, diezgan droši aizkļuva līdz pusfinālam, kamēr Paula Kibare debija reizē sekmīgi cīnījās, tomēr apstājās ceturtdaļfinālā, kur savā braucienā ieņēma piekto vietu un sacensības noslēdza 17. pozīcijā. Stūriška tikmēr savā pusfināla braucienā nedaudz iekavējās startā, kas pēc pirmā lēciena viņai neļāva būt  augstāk par piekto vietu. Lai arī kā likās, ka Ģirta Kātiņa audzēknei ir pa spēkam ielauzties finālā, tomēr finišu mūsu sportiste sasniedza piektajā vietā, kas lika palikt uzreiz aiz fināla barjeras. Pirmajā posmā Veronikai devītā vieta.

Vīru elitē ne Kristenam Krīgeram, ne Mikusam Dāvidam Strazdiņam neizdevās kvalificēties astotdaļfinālam. Pirmā kārta šoreiz nepārvarēta palika arī vienīgajam mūsu U23 grupā startējošajam Mikum Freimanim. Vīru elitē uzvaru svinēja Francijas pārstāvis Romeins Majē.

Svētdien turpat norisināsies otrā posma sacensības.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044