Piektdien ar aizraujošu solo braucienu startē trīs dienu garais “Smiltenes kauss”

Trīs dienu garais “Smiltenes kausa” riteņbraukšanā maratons sāksies piektdien, kad vietējā kartingu trasē risināsies daudzdienu velobrauciena prologs un Open grupas individuālais brauciens. Joprojām mājaslapā www.bulta.lv/smiltene atvērta reģistrācija uz sestdienas un svētdienas sacensībām.

“Smiltenes kausam” reģistrējušies jau teju 400 dalībnieki. Ņemot vērā, ka reģistrācija turpinās un interese no vietējiem novada iedzīvotājiem tikai aug, ir pamatotas cerības, ka tiks pārspēts iepriekšējā gada dalībnieku skaits, kas bija 500 braukt gribētāju. Sportisti pieteikušies ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas. Viņu vidū arī tādi visiem labi zināmi riteņbraucēji kā – Andris Vosekalns, Māris Bogdanovičs, Alekss Krasts, Ārons Auss, Kristiāns Belohvoščiks, Dāvis Gludavs un citi.

Trīs dienu garais maratons tiks ievadīts piektdien Smiltenes kartingu trasē. Tieši tur no pulksten 16:00 risināsies 1 kilometra garais un ļoti tehniskais prologs daudzdienu braucienā U14 zēnu, kā arī U16 zēnu un meiteņu grupām. Tam no pulksten 18:30 sekos Open grupas sacensības, kurās piedalīties varēs pilnībā ikviens braukt gribētājs. Nepieciešama ir velo aizsargķivere. Dalības maksa uz Open braucienu ir 5.00 EUR.

“Smiltenes kausa” atklāšana notiks Vecajā parkā piektdienas vakarā pulksten 20:00. Atklāšanā tiks sveikti solo brauciena izcilnieki, kā arī notiks daudzdienu brauciena komandu prezentācija.

Sacensību otrā diena notiks leģendārajā bruģa kalnā. Jau no pulksten 10:00 sacensības aizvadīs U14 grupas zēni un U16 grupas meitenes. Tam sekos U16 jauniešu pirmā posma sacensības. Pulksten 12:40 tikmēr distancē dosies jaudīgais Open sporta brauciens. Sacensību trase vedīs pa 2 kilometru garo apli, kas vedīs gar stadionu, Tepera ezera promenādi un Veco parku. Netrūks ne stāvu nobraucienu, ne tehnisku un šauru vietu, ne arī smagais bruģa kalns.

“Smiltenes kausa” kulminācija gaidāma svētdien, 11. jūnijā. Sacensību centrs atradīsies Vidzemes stadionā, trasēm vedot Brantu, Raunas un Priekuļu virzienos. Pulksten 10:00 dienu iesāks U12 un U14 grupas meiteņu, kā arī U12 zēnu grupas sacensības. Sekos U14 zēnu un U16 meiteņu noslēdzošais posms daudzdienu braucienā. Pulksten 12:15 77 kilometru garajā trasē dosies jaunieši.

Padomāts arī par mazajiem. Pulksten 12:30 Vidzemes stadionā risināsies azartiskie “ASE” bērnu braucieni, kur bez maksas var piedalīties ikviens mazais no 2 – 11 gadiem. Vienīgais noteikums ir velo ķivere. Balvas visiem mazajiem ķipariem sagādājuši “Smiltenes kausa” atbalstītāji – “Tukuma piens”, “Tutas lietas” un “Skrīveru saldumi”.

Dienas centrālais starts gaidāms pulksten 14:45, kad ar 5 minūšu intervālu trasē dosies – “Dako Ziemeļvidzeme” sporta brauciens (97 km), “Vudlande” Tautas brauciens (42 km) un “AL Mežs” Veselības klase (20 km). Arī uz šiem braucieniem pieteikties vēl iespējams interneta platformā www.bulta.lv/smiltene/.

Tur atrodams arī nolikums un cita informācija.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044