Kancers un Zariņa Otepē izcīna Latvijas čempionu titulus šosejā jauniešiem + VIDEO un REZULTĀTI

Ceturtdien Otepē notika Igaunijas un Latvijas kopējais čempionāts šosejas riteņbraukšanā U16 grupās jauniešiem puišu un meiteņu grupās. Par Latvijas čempioniem kļuva attiecīgi Helvijs Kancers un Amanda Reilija Zariņa. REZULTĀTI APSKATĀMI ŠEIT:

Jauniešu grupu čempionāts Latvijai notika kopā ar Igauniju. Mērķis – savstarpējās konkurences paliecināšana, kas nozīmīga arī, lai sekmīgi startētu starptautiskajā arēnā. Sacensības grupas braucienā risinājās “Tehvandi” slēpošanas un biatlona centrā. Organizatori parūpējās par ļoti tehnisku un fiziski prasīgu apli, tā garumam sasniedzot nepilnus 6 kilometrus.

Puiši veica 60 kilometrus (12 apļus). Spēcīgā karstumā no distances sākuma daļas solo vadībā izvirzījās vietējā Otepes kluba braucējs. Lielā grupa tikmēr turējās kopā, atpaliekot vien retajam. Tehniska liksta neliedz vienam no Latvija galvenajiem favorītiem Helvijam Kanceram īsā laikā atgriezties grupā. Īstā cīņa sākās trīs apļus pirms finiša, kad konkurentu modrību pārbaudīja “CFC” kluba braucēji. Mūsu vadošie riteņbraucēji neiepalika un turējās līderu pulkā.

Pēdējā apļa laikā uzbrukumu veica Georgs Tjumins, tomēr viņa centieni tika apslāpēti. Intriga tika atstāta uz pēdējiem metriem. Ātrākais bija Igaunijas jauniešu līderis Rons Roonī, kurš svinēja uzvaru (01:45:33). Otrā vieta “MSĢ/ RRS” braucējam Helvijam Kanceram, kurš tādējādi kļuva par Latvijas čempionu (+00:00:00). Trešais absolūti un otrais Latvijas čempionātā Arvīds Logins, bet pie bronzas Latvijas čempionātā tika Georgs Tjumins, kurša absolūti piektais ātrākais. Arī Georgam uzvarētāja laiks. TOP6 mūsu valsts čempionātā iekļuva arī – Uvis Zvirbulis, Kristers Celitāns un Toms Strēlis.

Meitenes tikmēr sacentās astoņos apļos. Šeit grupa kopā ilgi neturējās. No mūsu sportistēm līderu pulkā visilgāk brauca – Amanda Reilija Zariņa un Katrīna Amanda Kozlovska. Smagajos kāpumos līderu vidū bija trīs igaunietes, kamēr Zariņa labākā no latvietēm – sestajā pozīcijā. Finišā pirmā Pērnavas kluba sportiste – Lizī Lohka.

Latvijas čempiones tituls Oļega Meļeha trenētajai Zariņai. Viņa par nepilnu minūti apsteidza vicečempioni Katrīnu Amandu Kozlovsku no “RRS”, kamēr trešā vieta Līvai Šlosbergai (“RRS”).

Jau nākamās nedēļas trešdienā, 21. jūnijā, Biķernieku trasē risināsies Latvijas čempionāts individuālajā braucienā, kurā redzēsim visus Latvijas labākos sportistus, Tomu Skujiņu, Kristu Neilandu un Emīlu Liepiņu ieskaitot.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044