Tukumā 1. jūlijā notiks pirmais Latvijas čempionāts Gravel riteņbraukšanā

Nākamās nedēļas sestdienā, 1. jūlijā, Tukumā notiks pirmais Latvijas čempionāts Gravel riteņbraukšanā. Ātrākie tiks noskaidroti kopumā 24 vecuma un meistarības grupās. Pieteikšanās pilnā sparā rit mājaslapā www.gravelweekend.com. Foto: Agnis Melderis.

 Jau pērn biedrība “Gravel Bike Latvia” Tukuma novadā augstā līmenī sarīkoja pasaulē un Latvijā strauju popularitāti uzņemošās Gravel riteņbraukšanas sacensības. Tās izpelnījas lielu interesi no Baltijas valstu sportistiem. Šogad sperts nākamais solis attīstībā.

Pēc Latvijas Riteņbraukšanas federācijas deleģējuma,  “Gravel Bike Latvia” 1. jūlijā Tukumā organizēs pirmo Latvijas čempionātu Gravel riteņbraukšanā. Vēsturiskās sacensības noteikti būs lielisks izaicinājums kā rūdītiem Gravel braucējiem, tā iesācējiem.

Vīru elites, CFA, Masters no 1 – 4 un Open klašu braucējus sagaida Latvijā līdz šim garākā Gravel distance. “Balcia City Combo” trases garums sasniegs 115 kilometrus. Sportisti pievarēs vairāk nekā 1000 augstuma metrus. Interesanti, ka distance ir izveidota vienā aplī. Tā būs Gravel riteņbraukšanai ļoti atbilstoši, neiztiekot bez grants un meža ceļiem, kā arī asfalta.

“Erica Synths” 60 kilometru distancē par Latvijas čempiona tituliem sacentīsies dāmu elites/U23 braucējas, juniori un juniores, dāmu CFA un Masters 1 – 4 grupu pārstāves. Tāpat šajā distancē varēs doties Open vīru, kā arī Open dāmu grupu dalībnieki bez licencēm.

Puišu un meiteņu U16, kā arī dāmu vecāko Masters grupu braucēji laipni aicināti startēt “Shimano” distancē, kuras garums sasniegs 49 kilometrus. Padomāts ir arī par ģimenēm, kurām organizatori sarūpējuši “Water 885” 22 kilometru garo distanci ar 5 kilometru garu kontrolpunktu trases beigās.

Sacensību reģistrācijas centrs tiks atvērts no pulksten 08:30. Tas atradīsies Tukumā, Melnezera ielā 1. “Balcia City Combo” distances starts tiks dots pulksten 10:00. “Erica Synths” un “Shimano” distances startēs pulksten 10:30, bet “Water 885” ģimeņu brauciena sākums gaidāms uzreiz pēc pulksten 10:30.

Sacensībās piedalīties var ar jebkāda tipa velosipēdu. Svarīgākās komponentes bez kurām dalība nav iespējama ir – bremzes un aizsargķivere. Papildus arī nav atļauts startēt ar individuālā brauciena velosipēda stūri vai radziņiem.

Rīkotāji  īpaši aicina čempionātā piedalīties jaunatnes grupu sportistus, kuriem šīs vēsturē būs pirmās oficiālās Gravel sacensības Latvijā. Distances izveidotas pietiekami demokrātiskas un piemērotas dažādas sagatavotības braucējiem.

Čempionāta lieldraugs ir “Balcia Insurance”. Paldies “Erica Synths” un Tukuma novada pašvaldībai. Jāizceļ “Betsafe Sports”, kura ieguldījums ļaus nodrošināt GPS tiešsaistes sekošanu braucējiem.

GravelWeekend WEB Cempionats 1920x1005px 260523 LV v01 1920x1005

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044