Ar valsts labāko sportistu dalību sestdien Rīgā notiks BMX Latvijas čempionāts

Sestdien Mežaparka trasē, Rīgā Dziesmu un deju svētku noskaņās norisināsies 35. BMX Latvijas čempionāts, kas pulcēs 400 dalībniekus. Uz starta redzēsim arī Pasaules kausa posmos uzvaras guvušo “Silvas ziķeri/ Smiltenes BJSS” sportisti Veroniku Moniku Stūrišku. Sacensības tiešraidē būs vērojamas kanālā “TV4” un portālā “Sportacentrs.com”. Foto: Sanda Balode.

Jūlija pirmā nedēļas nogale tradicionāli ir laiks nacionālajiem čempionātiem BMX riteņbraukšanā. Latvijas čempionāta rīkošanas tiesības šajā gadā tika piešķirtas lielākajai šī sporta veida organizācijai Latvijā – “BMX Rīga”. Mežaparka trasē allaž norisinājušas ļoti skatāmas un elpu aizraujošas sacensības. Šeit ir arī ļoti laba infrastruktūra.

“BMX Rīga” klubs parūpējušies par dažādām aktivitātēm starta un finiša zonā. Tiešraidē čempionātam varēs sekot līdzi tiešraidē gan portālā “Sportacentrs.com”, gan arī kanālā “TV4”. Interesanti, ka vien dažus simtu metru attālumā norisināsies arī Dziesmu svētku pasākumi, tādējādi prognozējama vēl lielāka skatītāju pieplūde.

Sacensību sākums gaidāms pulksten 11:00. Ātrākie tiks noteikti kopumā 25 vecuma grupās.

Dalību čempionātā ir apstiprinājuši visi vadošie Latvijas BMX sportisti. Elitē čempionu tituls jāizstāv Kristenam Krīgeram, kuram to atņemt centīsies Mikus Dāvids Strazdiņš.

Līdzjutēji klātienē varēs just līdzi Pasaules kausa pēdējo divu posmu uzvarētājai U23 grupā Veronikai Monikai Stūriškai un pērnā gada Eiropas elites čempionāta ceturtās vietas ieguvējai elitē Vinetai Pētersonei. Tāpat jāizceļ tādu augsta līmeņa sportistu kā – Edgara Langmaņa, Paulas Kibares, Emīla Mārtiņa Treimaņa un citu dalībai.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044