Uzvara un vietas TOP10; Latvijas jaunajiem šosejas riteņbraucējiem starptautiskie panākumi

Latvijas junioru un jauniešu izlašu šosejas riteņbraucēji aizvada sacensību sērijas Luksemburgā, Beļģijā un Nīderlandē. Gusts Lapiņš par spīti kritienam izcīnīja septīto vietu “Acht van Bladel” kopvērtējumā. Dāvis Gludavs tikmēr ieguva astoto pozīciju “GP General Paton” sacensībās, kamēr Ģirtam Harkinam uzvara “Knesselare Juniors” velobraucienā Beļģijā.

Jau vēstījām par Gusta Lapiņa spožo uzvaru Nīderlandē notikušajā UCI 1. kategorijas velobrauciena “Acht van Bladels” pirmajā posmā. Arī pēc otrā un trešā posma kuldīdznieks bija kopvērtējuma līderis. Diemžēl, bet trešajā etapā Gusts jau sākuma daļā piedzīvoja nepatīkamu kritienu. Sacensību noslēgumā sportisti veica 8,6 kilometru garu solo braucienu.

Gusts Lapiņš par spīti savainojumiem izgāja uz starta un sasniedza 44. labāko laiku. Distancē mūsu riteņbraucējs pavadīja 11 minūtes un 13 sekundes. Uzvarētājam Sjoram Lughartam Gusts zaudēja 51 sekundi. Kopvērtējumā Lapiņš atkāpās no pirmās uz septīto vietu, 30 sekundes aiz Petera Hansena no Dānijas. Sacensības noslēdza 117 no 159 riteņbraucējiem.

Treneru Mārtiņa Trautmaņa un Jāņa Veides vadībā Latvijas junioru, kā arī jauniešu izlašu sportisti tikmēr devās uz Luksemburgu, kur norisinājās divu dienu velobraucieni. Pirmajā dienā mūsu juniori sevi apliecināja no labākās puses. 124,7 kilometru garajā “GP General Patton” velobraucienā lietainos un aukstos apstākļos Dāvis Gludavs iesaistījās atrāvienā. Arī vēlāk tieši Dāvis kopā ar lielisku progresu piedzīvojošo Linardu Luksu un pirmā gada junioru Oliveru Jēkabu Skrapci bija vistuvāk līderiem.

Finišā mūsu sportisti cīnījās par septīto vietu. Dāvis finišēja augstajā astotajā vietā, 59 sekundes aiz uzvarētāja Vilijama Grāfa no Beļģijas izlases. Linards Lukss ieņēma 16. vietu, kamēr Olivers Jēkabs Skrapcis bija 25. ātrākais (abi +00:00:59). Pārējie mūsu riteņbraucēji nefinišēja. Dienu vēlāk notikušajā Luksemburgas lielās balvas sacensībās distance bija vēl pauguraināka un tehniski sarežģītāka. No mūsu sportistiem finišēja tikai “Goldingen CA/ Kuldīgas NSS” riteņbraucējs Linards Lukss, kuram 32. pozīcija.

Otrdien daļa no Latvijas junioriem piedalījās vietējā mēroga velobraucienā Beļģijā – “Knesselare Juniors”. “MSĢ/ VeloLifestyle Smiltenes BJSS” riteņbraucējs Ģirts Harkins visu uzsvaru lika uz finiša spurtu. Pirms finiša priekšā atradās atrāviena braucēji. Ģirts ļoti laicīgi uzsāka garu finišu spurtu. Dramatiskā un spraigā cīņā Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis uz finiša līnija panāca vietējo beļģu braucēju un izrāva dramatisku uzvaru. Šis panākums Ģirtam būs lieliska motivācija turpmākajiem startiem.

Jau rīt mūsu junioru izlase bez diviem no saviem līderiem – Gusta Lapiņa un Dāvja Gludava – uzsāks dalību UCI 1. kategorijas daudzdienu velobraucienā “Sint Martinusprijs Kontich”. Sacensībās iekļauti pieci posmi četrās dienās. Programmā komandu brauciens, trīs grupas un viens individuālais brauciens.

Gatavojoties Eiropas Jaunatnes Olimpiskajam festivālam, Latvijas jauniešu izlase aizvadījusi divas sacensības Luksemburgā. Daļai mūsu puišu šīs viņu dzīvē bija pirmās lielās starptautiskās sacensības. Latvieši noteikti nebija peramo zēnu vidū. Paugurainajā distancē Georgs Tjumins un Arvīds Logins bija pirmajā pamatgrupai, kurai priekšā atradās trīs atrāviena dalībnieki.

Atrāviens tā arī netika noķerts. Georgs Tjumins finišēja 12. vietā starp 59 finišējušajiem, 1 minūti un 57 sekundes aiz uzvarētāja Benedigta Benza. Arvīdam Loginam 23. pozīcija. Finišēja arī Toms Strēlis un Helvijs Kancers, kuriem attiecīgi 42. un 43. vieta.  Otrās dienas sacensībās finišēja divi no mūsu puišiem. Tomam Strēlim 21. vieta, kamēr Helvijam Kanceram 22. pozīcija (abi +00:06:27).

Šīs nedēļas nogalē jauniešiem vēl divi starti sacensībās Beļģijā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044