Tjumins priecē ar 2. vietu jauniešu sacensībās Beļģijā, Harkins daudzdienu noslēdz ar 18. vietu;

Latvijas junioru izlase noslēgusi dalību Beļģijā notiekošajā “Sint Martinusprijs Kontich”velobraucienā, noslēdzošajā etapā 18. vietu ieņemot Ģirtam Harkinam. Tikmēr Georgs Tjumins izcīnīja otro vietu 60 kilometru garajā “Grote Prijs Roger De Vos”.

“Sint Martinusprijs Kontich” daudzdiena noslēdzās ar 118,9 kilometru garu piekto posmu. Trase kā jau iepriekšējos posmos pierasts, bija ļoti ātra, pagriezieniem un līkumiem bagātīga. Latvijas izlase koncentrējās uz darbu, lai uz finišu pēc iespējas augstāk izvirzītu savu sprinteri Ģirtu Harkinu. Lielu darba apjomu paveica tikai pirmo nopietno sezonu šosejā aizvadošais Linards Lukss, kurš ikdienā pārstāv “Goldingen Cycling academy” vienību.

Ģirts Harkins pēdējā kilometrā iekārtojās labā pozīcijā, tomēr sākot izšķirošo sprintu pievīla tehnika - ķēde pārleca pār zobratu. Nācās zaudēt ne tikai tempu, bet arī dārgās pozīcijas. Finišā Ģirtam 18. pozīcija ar tādu pat laiku kā uzvarētājam Sentem Sentjensam no Beļģijas.

 Linards Lukss finišēja 33., Kārlis Jānis Dāboliņš 42., Olivers Jēkabs Skrapcis 64., bet Markuss Lagzdiņš 71. Visiem grupas laiks. Tikmēr finišu nesasniedza Ralfs Vistiņš.  Kopvērtējumā visaugstāk no mūsu sportistiem Olivers Jēkabs Skrapcis, kuram 41. pozīcija.

Latvijas jauniešu izlases trenera Jāņa Veides vadībā Beļģijā startēja 62 kilometru garajā “Grote Prijs Roger De Vos” velobraucienā, sacenšoties ar beļģu, ASV, Izraēlas, Īrijas, Austrālijas, Bulgārijas, Nīderlandes, Lielbritānijas un Nīderlandes riteņbraucējiem. Šī bija izcila spēku pārbaude pirms šomēnes gaidāmā Eiropas Jaunatnes Olimpiskā festivāla.

Sportisti veica desmit apļus. Sacensību gaitā Latvijas braucēji aktīvi brauca grupas priekšā. Tas vainagojās ar to, ka Murjāņu sporta ģimnāzijas un Rīgas Riteņbraukšanas skolas audzēknim Georgam Tjuminam kopā ar mājinieku Hugo Perkjū izdevās aizbraukt atrāvienā. Konkurenti līdz finišam abus nepanāca. Finiša spurtā Georgs atzina konkurenta pārākumu un finišēja otrajā vietā. Izcīnītais panākums Georgam ir viņa līdz šim lielākais starptautiskais panākums un būs lieliska motivācija pirms Eiropas Jaunatnes Olimpiādes.

Sestajā vietā finišēja Arvīds Logins (“MSĢ/ RRS”), finišējot 1 minūti un 20 sekundes aiz uzvarētāja. 11. Toms Strēlis (+00:01:24), 23. Ulvis Zvirbulis (+00:01:24), 32. Marks Jakobsons (+00:01:24).Vienu no izlases līderiem Helviju Kanceru piemeklēja tehniska liksta, kas liedza finišēt.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044