LVM MTB un Gravel maratons izdaiļos Smiltenes pilsētas svētkus

Smiltenes pilsētas svētku ietvaros 16. jūlijā šajā skaistajā Vidzemes pilsētā notiks Latvijas valsts mežu MTB un Gravel maratona sezonas ceturtais posms. Informācija par Smiltenes posmu pieejama mājaslapā www.velo.lv.

Tieši Smiltenē esošajā Pilskalna pļavā 1997. gadā aizsākās Latvijas kalnu riteņbraukšanas kustība. Šeit risinājās pirmās Igo Japiņa sarīkotās sacensības, kas ar laiku pārrauga vērienīgākajā velo seriālā Latvijā. Skaistā un paugurainā Vidzemes pilsēta LVM MTB un popularitāti iegūstošo Gravel maratonu uzņems otro gadu pēc kārtas.

Sacensību organizatori un trašu veidotāji parūpējušies par interesantām, tehniskām un dinamiskām trasēm. Sacensību centrs un finišs atradīsies senatnīgajā Kalnamuižā. leģendārā bruģa kalna pakājē. Šeit risināsies arī “Maxima” bērnu braucieni. Tikmēr starti pārējām trim distancēm tiks doti pašā pilsētas centrā – iepretim veikalam “Top”.

Nedaudz neierasti, pirmie distancē pulksten 10:30 dosies “Toyota” Gravel distances dalībnieki, veicot 59,2 kilometru garu trasi. Tā būs ievērojami atšķirīgāka no iepriekš pierastās. Distance no pilsētas vedīs Brantu virzienā gar Vidzemīti un Ilgām. Uz neilgu brīdi sportisti iegriezīsies uz Raunas ceļa, bet kopumā distance vedīs pa zemes ceļiem, netrūkstot kāpumiem, nobraucieniem, līkumiem un pagriezieniem. Beigu daļa vedīs gar Silvu, Torņkalnu, Vīžumiem, atgriežoties pilsētā.

Pulksten 11:00 Kalnamuižā startus veiks azartiskie “Maxima” bērnu brauciena dalībnieki. Turpinājumā sekos “Lielbāta” MTB un “Mammadaba” Veselības braucieni, kuru sākums attiecīgi 12:00 un 13:00.  Arī šajās distancēs iekļauti gan jauni posmi Brantu virzienā, gan jau iemīļotas takas Niedrāja ezera tuvumā.

Pieteikšanās Smiltenes posmam iespējama mājaslapā velo.lv. Tur atrodamas arī distanču kartes, dienas plāns un nolikums.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044